Snake Rewind: Officieel vervolg op Nokia-klassieker nu voor iOS

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Wie in de app store naar ‘Snake’ zoekt krijgt talloze games die het succes van de Nokia-klassieker proberen te evenaren. De echte opvolger is nu pas verschenen: aan Snake Rewind heeft de oorspronkelijke ontwikkelaar van Snake voor Nokia meegewerkt.

Taneli Armanto maakte in Snake in 1997 voor de Nokia 6110 en heeft nu samen met een gamestudio de ‘opvolger’ uitgebracht. Snake Rewind is gratis en bij de tijd met 10 levels, touchscreen-bediening en in-app aankopen.

De tien levels hebben allemaal een andere vormgeving. Soms retro en soms modern met 3D-lichteffecten. Je kunt de levels vrijspelen door opdrachten te doen of ze met credits kopen. Het is 2015, dus die credits kunnen niet alleen verzameld, maar ook gekocht worden door middel van een in-app aankoop.

Besturing met touch

De besturing met touchscreen is even wennen, maar te doen. Je beweegt de slang door naar boven, beneden en opzij te tappen. Er is ook een modus met swypes, maar onze ervaring is dat de standaard-modus het beste werkt.

Levels en missies

Je speelt levels vrij door missies te voltooien en credits te pakken. Die credits vindt je in het veld, maar er kunnen ook power-ups liggen. Ook nieuw is dat je kunt terugspoelen, bij een botsing kan je voor vijf credits alsnog doorspelen. De grafische uitwerking is een prima mix van retro en modern, maar de muziek is naar onze mening een beetje irritant.

Waardige opvolger?

De grote aantrekkingskracht van Snake was dat het ongeveer de enige game op de Nokia-telefoons was. Of je nu wilde of niet, je moest het spelen. Anno 2015 zijn er meer games in de App Store dan je in je hele leven kunt spelen.

Veel Snake-klonen durven niet te vernieuwen of doen dat niet erg goed. Snake Rewind is daar wel in geslaagd en dat maakt het een van de beste Snake-spellen in de App Store. Vergeleken met andere games blinkt het nergens in uit, maar dat was waarschijnlijk ook niet de bedoeling van een officieel vervolg op Snake.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  phd1975

  700 euro voor een telefoon betalen en dan snake spelen…

 • Profielfoto
  Thijs.w

  700 euro voor een telefoon betalen en dan snake spelen…

  Dus..? Met een iPhone (telefoon) kan je veel meer dan alleen Snake..

 • Profielfoto
  Thijs.w

  De besturing is flut. Ik heb hem meteen verwijderd.

 • Profielfoto
  sabbas

  Besturing is stom/slecht/raar/traag/flut/dom

 • Profielfoto
  Rholerio

  Zoals Saba al zegt, het is een besturing van niks. Moet nog veel aan gebeuren, ik heb hem weer verwijdert.

 • Profielfoto
  hkees

  Veeg naar boven en ie gaat omlaag, veeg naar beneden en id gaat omhoog. Hupla, weg met die app.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik ben me er van bewust dat dit spel bij het grote publiek bekend is geworden dankzij Nokia en zijn Snake.

  Maar dat spel is daarop natuurlijk niet begonnen. Ik speelde in de jaren tachtig al Nerm of Bemer op mijn Atari 800xl en dat was ook al een remake van een bestaand spel: surround…. en dat stamde alweer af van een arcadehit waarvan ik even de naam kwijt ben.

  Dat vooral niet de indruk bestaat dat Nokia dit spel heeft bedacht ofzo LOL.

 • Profielfoto
  hkees

  Beste sneekspel is wat mij betreft Snake vs, Snake. Je speelt tegen een zeer intelligent geprogrammeerde medesneek.

 • Profielfoto
  strigoi

  Erg mooi, maar de besturing is echt waardeloos en laat dat bij dit spel nou juist essentieel zijn. Gelijk weer verwijderd.