Providernieuws: Simyo verhoogt snelheid, Telfort houdbaarheid bundels

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Zowel bij Simyo als Telfort gaat de 4G-kraan maximaal open. De providers laten weten alle klanten voortaan een maximale snelheid van 150Mbit/s te bieden. Voorheen was de snelheid maximaal 25 Mbit/s. Beide providers maken gebruik van het KPN-netwerk.

Naast de verhoging van de snelheid, heeft Telfort ook nieuwe abonnementen waarbij de bel- en databundels drie maanden houdbaar blijven en onbeperkt SMS’en voortaan bij de belbundel inbegrepen is.

Nieuwe abonnementen Telfort

De grootste verandering in de nieuwe abonnementen van Telfort is dat belminuten en MB’s 3 maanden geldig zijn. Tegoed dat aan het eind van de maand overblijft, wordt automatisch naar de volgende maand meegenomen. De oudste MB’s en minuten worden eerst opgebruikt. Dit geld alleen voor nieuwe abonnementen, voor bestaande klanten verandert niets.

Om de kosten te dekken heeft Telfort zijn abonnementen een euro per maand duurder gemaakt. Voorheen kostte onbeperkt SMS’en overigens 3 euro per maand extra. 4G-toegang kost nog steeds 5 euro per maand extra.

Verhoogde 4G-snelheid Simyo

Net als bij Telfort, moeten ook klanten van Simyo 5 euro per maand extra betalen voor 4G. Sinds vorige week krijg je daar een maximale snelheid van 150Mbit/s voor terug. De provider benadrukt dat die alleen bereikt kan worden als het rustig op het netwerk is. De topsnelheid haal je waarschijnlijk niet op een druk treinstation, maar wel in een rustige wijk.

Simyo 4G is iedere maand uit- of aan te zetten via de webportal of app van de provider. De snelheidsverhoging geldt ook voor bestaande klanten.

Reacties

1 reactie
 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  #telecommafia blijven jatten.
  Als ik 3 appels koop en er 2 niet op eet hoef ik die toch ook niet aan de groenteboer terug geven?!

  De provider benadrukt dat die alleen bereikt kan worden als het rustig op het netwerk is.

  Dus we halen het nooit die snelheid….

  De topsnelheid haal je waarschijnlijk niet op een druk treinstation, maar wel in een rustige wijk

  waar geen 4g is….

  heerlijk die reclame taal.
  zouden een wet moeten aannemen : Alleen reclame maken wat de waarheid is.

  En waneer word er nu eens een wet gemaakt dat de term “onbeperkt” alleen geld wanneer het echt onbeperkt is, en niet alsnog max 1000 smsjes.
  En wanneer gaan andere dat nu niet eens klakkeloos overnemen!

  Raymon wees eens een vent, maak iedereen in je artikel duidelijk dat de providers het over onbeperkt hebben, maar dat het niet onbeperkt is en mag heten.

  Onbeperkt Sate (max 5 stokjes). Das het zelfde!