Problemen hartslagmeter na Watch-update

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Het dinsdag vrijgegeven WatchOS 1.0.1 bracht veel verbeteringen naar de Apple Watch. De interface en Siri zijn na de update in het Nederlands en het geheel werkt sneller. Diverse gebruikers klagen echter ook over problemen met de hartslagmeter.

De Watch hoort de hartslag iedere 10 minuten te meten, maar na de update lijkt het bij sommige gebruikers willekeurig wel en niet te gebeuren. Soms uren niet, soms meerdere keren per minuut. Bugje misschien?

Veel gebruikers doen hun beklag op het Apple Support Forum. Daar is ook onderstaand screenshot van de gezondheid-app geplaatst waarop te zien is dat de metingen na de update erg onregelmatig zijn.

watch-HR-001
Voor de update (links) en na de update (rechts).

Heb je een Apple Watch en wil je checken of dit probleem zich ook bij jou voordoet? Ga dan op je iPhone naar de gezondheid-app, open de gegevens over je hartslag en kies voor Toon alle gegevens. De interval zou 10 minuten moeten zijn, zo niet dan ben je ook getroffen door de bug en is het wachten op WatchOS 1.0.2 met een fix. Dat komt er ongetwijfeld snel aan.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Wyodor

  Het wordt pas een probleem als die watch helemaal geen hartslag meer meet.

  Of om Wim van Est te citeren :

  Zeventig meter viel ik diep, mijn hart stond stil, maar mijn Pontiac liep … .

 • Profielfoto
  myunclesmailman

  Hier gaat mijn hartje niet sneller van kloppen.

 • Profielfoto
  Square Mountains

  Ik moet zeggen dat ik steeds minder enthousiast word van al dat wachten op de watch. De introductie duurt veel te lang en al die middelmatige recensies maken het wachten ook niet veel beter. Mijn enthousiasme is inmiddels bijna over…..:sad: