Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Popcorn Time brengt iOS Installer naar Mac

Torrent-streamingdienst Popcorn Time toonde eerder al aan dat het installeren van een app zonder jailbreak én zonder App Store mogelijk is. Door een speciale iOS Installer kon de app alsnog via een Windows-computer op een iPhone of iPad gezet worden.

Vandaag laat Popcorn Time zien door te gaan met de zelfverklaarde oorlog aan het gesloten beleid van Apple en brengt een OS X-app uit die het mogelijk maakt de streamingdienst op iOS-apparaten te installeren.

Hierbij wordt opnieuw gebruik gemaakt van verlopen certificaten die bedrijven normaal inzetten om op grote schaal apps uit te rollen. Door op het juste moment vliegtuigmodus in te schakelen, kan het certificaat niet bij Apple gecontroleerd worden en installeert de app alsnog.

Lees ook: Apple te slim af? Hoe Popcorn Time de weg naar iOS vond

De makers van Popcorn Time zouden enkele weken na het uitbrengen van de Installer voor Windows met een OS X-versie te komen. Uiteindelijk duurde het ruim een maand. Uit onze tests blijkt dat de installer nog regelmatig crasht.

De streamingdienst is een luis in de pels van Apple en betaalde alternatieven. Netflix uitte eerder dit jaar zijn zorgen over Popcorn Time dat vooral in Nederland erg populair is. De Britse rechtbank besloot onlangs dat providers Popcorn Time-websites moeten blokkeren. De dienst werkt op basis van bittorrent en is in Nederland en België dan ook illegaal.

100% legaal (links) en 100% illegaal (rechts).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Popcorn Time brengt iOS Installer naar Mac
Sluiten