Popcorn Time brengt iOS Installer naar Mac

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Torrent-streamingdienst Popcorn Time toonde eerder al aan dat het installeren van een app zonder jailbreak én zonder App Store mogelijk is. Door een speciale iOS Installer kon de app alsnog via een Windows-computer op een iPhone of iPad gezet worden.

Vandaag laat Popcorn Time zien door te gaan met de zelfverklaarde oorlog aan het gesloten beleid van Apple en brengt een OS X-app uit die het mogelijk maakt de streamingdienst op iOS-apparaten te installeren.

Hierbij wordt opnieuw gebruik gemaakt van verlopen certificaten die bedrijven normaal inzetten om op grote schaal apps uit te rollen. Door op het juste moment vliegtuigmodus in te schakelen, kan het certificaat niet bij Apple gecontroleerd worden en installeert de app alsnog.

Lees ook: Apple te slim af? Hoe Popcorn Time de weg naar iOS vond

De makers van Popcorn Time zouden enkele weken na het uitbrengen van de Installer voor Windows met een OS X-versie te komen. Uiteindelijk duurde het ruim een maand. Uit onze tests blijkt dat de installer nog regelmatig crasht.

De streamingdienst is een luis in de pels van Apple en betaalde alternatieven. Netflix uitte eerder dit jaar zijn zorgen over Popcorn Time dat vooral in Nederland erg populair is. De Britse rechtbank besloot onlangs dat providers Popcorn Time-websites moeten blokkeren. De dienst werkt op basis van bittorrent en is in Nederland en België dan ook illegaal.

netflixpop
100% legaal (links) en 100% illegaal (rechts).

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  iPadminiRemco

  Hell yeah! Daar zat ik op te wachten !

 • Profielfoto
  toineenzo
 • Profielfoto
  Neowip

  Rare tekst. Is die nou wel of niet klaar?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @Neowip: Tekst verduidelijkt.

 • Profielfoto
  IOS dude

  Alleen werkt de app niet meer na het heropstarten van de iphone

 • Profielfoto
  Niels

  En wat wordt er stiekem nog meer op je iOS device geïnstalleerd?

 • Profielfoto
  mymac

  Ik hou het bij SABnzbd, Sonarr, CouchPotato en Plex. Nog steeds werkt niks zo goed en volledig als die combinatie.

 • Profielfoto
  Sjakelien

  Bij mij geeft de installer, behalve een lelijke Windows interface, ook nog eens allerlei foutmeldingen. Het gelukt mij niet om Popcorn Time te installeren.

 • Profielfoto
  Bubbles

  Niet te installeren continue foutmeldingen 4001…

 • Profielfoto
  Jm1996

  Foutmelding 4101…

 • Profielfoto
  BenDover

  Stap 1 vshare.com, installeren op je iPad, iPhone
  Stap 2 PlayBox HD (popcorntime alternatief) zoeken en installeren
  Stap 3 films kijken

  Geen jailbreak nodig.

 • Profielfoto
  HMarije

  App start niet op na het installeren, terwijl de airplane mode aan staat. Vreemd..

 • Profielfoto
  chrispis

  Bij mij werkt ie als een tierelier. Op iphone ging het meteen goed. Op ipad kreeg ik eerst een foutmelding. Daarna aan mac gekoppeld in airplane modus. Toen pakte ie m wel. Daarna weer airplane modus eraf, stappen doorlopen. Kreeg vervolgens de melding dat ik ‘find my iphone’ moest uitschakelen. Bij het opstarten airplanemodus aanlaten. Daarna bij opstart app uitzetten. Dan gebeurt er niks. Vervolgens app er helemaal uitgooien (dus ook uit multitaskmodus: dubbelklik homeknop). Vervolgens weer opstarten, en dan doet ie het.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Er staat in het bericht van Raymon dat Popcorn time illegaal is. Nu heb ik de laatste tijd de berichtgeving hierover niet precies gevolgd maar is het nu dan toch echt illegaal gesteld in NL?

 • Profielfoto
  HELEMAAL_NIKS

  @jurriaan

  Het beschikbaar stellen van “illegale” content is illegaal. Het kijken en downloaden niet…