Pixelmator kondigt iPhone-versie aan

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Photoshop-concurrent Pixelmator gaat als een speer. Na het uitbrengen van een iPad-versie, het snel ondersteunen van Force Touch en de nieuwe foto’s-app van OS X 10.10.3 is de iPhone de volgende stop voor de populaire beeldbewerker.

De iPhone-versie werd op het blog van Pixelmator aangekondigd. Pixelmator wordt een universele app die naast de iPad ook de iPhone zal werken. Alle functies blijven behouden en worden zelfs uitgebreid.

Pixelmator krijgt tegelijk met de iPhone-versie de beschikking over Distort Tools. In onderstaande video zie je wat die doen.

Voor goede prestaties op de iPhone, werkt Pixelmator met Metal. Deze door Apple in 2014 geïntroduceerde techniek laat apps de grafische chip vrijwel direct aanspreken, waardoor de prestaties maximaal zijn.

Aanbieding

Om de aankomende iPhone-app te vieren, is er een promomtie. In plaats van € 9,99 kost de app nu € 4,99. Omdat de app universeel wordt, krijgen bezitters van de iPad-versie automatisch Pixelmator voor iPhone.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  Er zijn maar weinig apps die zo goed up to date blijven. Dit lijkt mij wel de app van 2015.

 • Profielfoto
  Middelvillage

  Is er eigenlijk ook een goede vervanger voor indesign?

 • Profielfoto
  Alison

  Pixelmator vind ik een prettig programma. Maar concurrent voor Photoshop ik wel te veel eer. Met Photoshop kan veel en veel meer.

  Alison

 • Profielfoto
  Bianco

  Pixelmator zit in versie 3. Photoshop in versie 14, 15, 16? Dat belooft nog wat. In sommige zaken is Photoshop beter, in andere zaken Pixelmator. Ik blijf voor m’n werk trouw aan photoshop, en thuis doe ik bijna alles in Pixelmator.

  Pixelmator is er nog niet, maar is wel degelijk, ook met de prijsstelling, een geduchte concurrent…

 • Profielfoto
  Afroman

  Photoshop was destijds een programma van 1000 euro. Nu kost het ongeveer 12 euro per maand voor de rest van je leven. Pixelmator kost slechts 30 euro.

  Beiden hebben ze hun eigen voor en nadelen en beiden zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen.

 • Profielfoto
  koen

  Pixelmator is een alternatief, geen concurrent.

  @Joost: http://www.belightsoft.com/products/swiftpublisher/overview.php is misschien wat ?

 • Profielfoto
  Middelvillage

  @koen zoets bedoelde ik.
  Bedankt

 • Profielfoto
  Maikelw

  Hoop dat mensen toch zakelijk Adobe blijven gebruiken zodat we één standaard kunnen hanteren. Denk even terug aan de tijd dat Quark nog een marktaandeel had. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik aan zou moeten met een designer die geen Adobe gebruikt :S

  Maar voor privé gebruik vindt ik het aardig, het zijn leuke, soortgelijke apps tegen een betaalbare prijs voor de gemiddelde thuisgebruiker.