Persoonlijke Hotspot onder controle met TripMode voor OS X

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Wie onderweg werkt met zijn iPhone als persoonlijke hotspot kent het wel: op de achtergrond snoepen app-updates, foto’s uit iCloud en documenten uit Dropbox kostbare MB’s uit je bundel. Voor een Mac is Personal Hotspot immers ook gewoon internet.

De nieuwe OS X-app TripMode laat je spaarzamer met je databundel omgaan en maakt het mogelijk om bij gebruik van Persoonlijke Hotspot te kiezen welke apps wel en geen toegang tot het internet krijgen.

TripMode nestelt zich in de menubalk van OS X en laat zich vanaf daar in- en uitschakelen. Je kunt de toegang tot internet per app regelen en krijgt inzicht in het datagebruik per applicatie of een maandelijks totaal.
tripmode-001
De app kan 7 dagen gratis getest worden, daarna schakelt TripMode zichzelf na 15 minuten automatisch uit. De volledige app is voor 5 dollar te koop.