Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

‘OV-info in Apple Maps begint beperkt’

Vorige week werd bekend dat Apple Maps in iOS 9 waarschijnlijk OV-informatie krijgt. Vandaag komt dezelfde bron met het bericht dat bij de lancering van iOS 9 slechts zes steden voorzien zullen worden van routes voor metro, tram, trein en bus.

Het gaat om San Francisco en New York in de VS, Toronto in Canada en Londen, Parijs en Berlijn als enige Europese steden. Er is dus lang nog geen sprake van wereldwijde dekking.

Volgens bronnen van 9toMac regelt Apple voor de VS en Europa eigen vervoersdata, maar wordt in China samengewerkt met een derde partij. Nederland staat niet hoog op het prioriteitenlijstje, want na de eerste zes steden zouden Boston, Massachusetts (VS) en Tokio (Japan) volgen.

Na drie jaar met zes steden aankomen zou op zijn zachtst gezegd teleurstellend zijn.

Over minder dan twee weken weten we waarschijnlijk definitief meer over de OV-functies van Apple Maps. Deze worden naar verluidt samen met iOS 9 tijdens WWDC 2015 (8 juni) aangekondigd. Mogelijk verrast Apple met meer steden, maar de informatie die 9to5Mac-scooptijger Mark Gurman van zijn bronnen binnen Apple krijgt, is doorgaans erg betrouwbaar.

Mock-up van OV-informatie in Apple Maps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘OV-info in Apple Maps begint beperkt’
Sluiten