‘Ontwikkeling Apple TV-toestel gestopt’

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Al jaren gaan er geruchten dat Apple aan een compleet eigen televisie werkt. Volgens The Wall Street Journal liggen die plannen sids vorig jaar in de ijskast en focust Apple zich helemaal op de Apple TV als settopbox bij bestaande televisietoestellen.

Apple sleutelde sinds 2005 aan een prototype van een Ultra-HD televisie met diverse sensorgestuurde camera’s voor videobellen, schrijft WSJ. De reden om te stoppen? In de door Samsung en LG gedomineerde markt valt met een eigen scherm geen geld te verdienen.

Er werd nog geprobeerd om unieke functies te vinden, maar die waren niet overtuigend genoeg. Het project zou overigens niet helemaal gestopt zijn, maar staat op pauze totdat een vinding gedaan wordt die het wel de moeite maakt de televisiemarkt te betreden.

“Alle aandacht voor de nieuwe settopbox”

Het is vrijwel zeker dat we tijdens WWDC 2015 op 8 juni een nieuwe Apple TV in de vorm van een settopbox zien. Volgens recente geruchten heeft Apple een nieuwe Apple TV-box klaar met onder andere aan A8-chip, eigen App Store, nieuwe afstandsbediening en Siri. Ook wordt gewerkt aan een eigen TV-streamingdienst, maar die is naar verluidt nog niet af.
apple-tv-concept-04

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Nicolinden

  Goeie zaak, je kunt niet alle markten bedienen en op tv’s zit vrijwel geen marge. Er zijn genoeg mooie tv’s op de markt dus zorg maar voor een mooi extern apparaat wat de functionaliteit van de tv zelf vervangt, ik heb namelijk nog geen smart tv gezien die mij bevalt en de beperkte functionaliteiten van de huidige Apple tv bevallen mij al genoeg om te hopen op een Apple tv mét appstore

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik zie ook niet wat een eigen televisie van Apple voor een meerwaarde kan zijn ten opzichte van een stopbox van Apple.
  Alles wat TV kijken interessant maakt gebeurt nu al via settopboxen zoals ROKU en de Apple TV

  De volgende stap met de Apple TV (settopbox) zou in mijn ogen juist in de hoek van gaming moeten zijn. Maar dat is alleen interessant wanneer het iets is dat de competitie met de XBOX en PlayStation aan kan.

  En support voor het uitsturen in 2 en 4K van de beelden natuurlijk. Misschien dat Metal daar een sleutel rol in kan spelen.

 • Profielfoto
  IsSidha

  je koopt de laatste jaren al tv’s voor een paar tientjes bij een pak waspoeder.. dan zit je niet te wachten op een tv van apple voor waarschijnlijk een tweeduizend euro (of misschien wel nog meer).. ga maar lekker door met het apple doosje.. veel handiger en makkelijk mee te nemen.. en goedkoper.. en zuiniger.. en leuker..

  een tv is tenslotte ook maar een gewoon beeldscherm, iets wat ze ook niet (meer) maken

 • Profielfoto
  SvS

  Logische stap.
  Genoeg aanbod aan uitstekende tv’s, ja ook die van Samsung:) dus allround settop is ‘t. Hopelijk heeft Apple geluisterd naar het publiek en is het dan wat meer ‘open’ dan huidige. Dus dat ons meer afspeel-mogelijkheden biedt zonder omwegen te moeten maken.

 • Profielfoto
  donut

  Goh , dus al die jaren en jaren van maken en lezen van Apple TV geruchten kunnen dus zo de prullenbak in… al die manuren …
  even resetten…

 • Profielfoto
  Kees123

  Ik blijf erbij dat ik losse kastjes niet prettig vind. Ik heb thuis mijn televisie, 5.1 surround set, het Ziggo kastje, de Apple TV en de PS4 staan. Het switchen van afstandbiedingen, input kanalen en het harder of zachter zetten van geluid is echt verschrikkelijk. Voor de ene heb je de ene afstandbediening nodig, voor de ander weer de andere.

  Ik ben van mening dat Apple een kastje moet maken wat heel compleet is. Het zou bijvoorbeeld fijn zijn als de Apple TV naast het ondersteunen van Netflix etc. ook gewoon het Ziggo kastje kan vervangen en met zijn afstandbediening de tv en surround sound kan aansturen. Ja ik weet dat hier universele afstandbedieningen voor zijn, maar jullie snappen ongetwijfeld mijn punt. Ook de gedateerde interface moet er uit in mijn ogen.

  Toch apart dat jaren geleden Apple een enorme voorsprong heeft qua set up box, dingen streamen naar de tv etc. Tegenwoordig heeft Android zelfs zijn eigen besturingssysteem op tv’s zitten waarbij je pas echt alles in 1 hebt van Ziggo tot apps tot dingen streamen etc. Nadat Apple geinnoveert heeft zitten ze vaak te lang stil in mijn ogen. Beetje jammer.

 • Profielfoto
  Frank Peters

  @kees123 daarom hoop ik een keer op een tv ala chromecast alleen een stick. Heb hier alleen een tv + playbar hangen dus geen kast. Gebruik zelf een CI+ module.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Hoezo is het vrijwel zeker dat Apple op de komende WWDC met een nieuwe AppleTV komt? Geruchten daarover heb ik al zo vaak gehoord…

  Het beste idee dat ik tot nu toe gehoord heb, is het toevoegen van een HDMI-ingang om het aantal afstandsbedieningen te verminderen… Misschien ook maar meteen een CI-module er in? Alles-in-een met de AppleTV als centrale hub…

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  wie heeft er nou nog een tv