Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 19 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Ontwikkeling Apple TV-toestel gestopt’

Al jaren gaan er geruchten dat Apple aan een compleet eigen televisie werkt. Volgens The Wall Street Journal liggen die plannen sids vorig jaar in de ijskast en focust Apple zich helemaal op de Apple TV als settopbox bij bestaande televisietoestellen.

Apple sleutelde sinds 2005 aan een prototype van een Ultra-HD televisie met diverse sensorgestuurde camera’s voor videobellen, schrijft WSJ. De reden om te stoppen? In de door Samsung en LG gedomineerde markt valt met een eigen scherm geen geld te verdienen.

Er werd nog geprobeerd om unieke functies te vinden, maar die waren niet overtuigend genoeg. Het project zou overigens niet helemaal gestopt zijn, maar staat op pauze totdat een vinding gedaan wordt die het wel de moeite maakt de televisiemarkt te betreden.

“Alle aandacht voor de nieuwe settopbox”

Het is vrijwel zeker dat we tijdens WWDC 2015 op 8 juni een nieuwe Apple TV in de vorm van een settopbox zien. Volgens recente geruchten heeft Apple een nieuwe Apple TV-box klaar met onder andere aan A8-chip, eigen App Store, nieuwe afstandsbediening en Siri. Ook wordt gewerkt aan een eigen TV-streamingdienst, maar die is naar verluidt nog niet af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ontwikkeling Apple TV-toestel gestopt’
Sluiten