Ontwikkelaar zet Safari op de Apple Watch

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Het web om je pols, op een vreselijk klein scherm. Wij hebben ook geen idee waarom je het zou willen, maar ontwikkelaar Comex heeft Apple WatchOS 1.0 gekraakt en laat er Safari op draaien. Het is voor het eerst dat een niet-standaard standalone app op de Watch draait.

Het lijkt erop dat de ontwikkelaar nog niet openbare delen uit WatchOS aan kan spreken. Hij laat ook een iOS-achtige interface zien die de betekenis van een woord op het web kan opzoeken.

Hoewel een browser misschien niet het nuttigste voorbeeld is, toont dit wel aan dat een jailbreak voor de Apple Watch in het vat zit. Aan de andere kant is het ook een beveiligingsrisico: blijkbaar is het door een bug mogelijk om niet-geautoriseerde code op de Watch uit te voeren.

In onderstaande video wordt de werking gedemonstreerd:

[jwplayer player=”1″ image=”http://cdn.onemorething.nl/uploads//2015/05/apple-watch-web.jpeg” mediaid=”2831692″]

Het is onduidelijk welke methode de ontwikkelaar gebruikt om de Apple Watch te ‘kraken’. Mogelijk heeft hij gebruik gemaakt van onderdelen die later door Apple openbaar gemaakt worden. Het is nog niet mogelijk om native apps voor de Watch te ontwikkelen. Apple Watch-apps zijn uitbreidingen op iOS-apps die beelden vanaf de iPhone naar het horloge pushen. Later dit jaar wordt het mogelijk om native apps te ontwikkelen, liet Apple eerder weten.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  toineenzo

  Tis een begin….

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou lekker hoor… op internet priegelen op postzegelformaat..!
  Misschien moet ik met m’n tijd meegaan. Ik kon me tien jaar geleden ook niet voorstellen dat ik nu bijna alle emails, betalingen, agenda en notities ’s op mijn telefoon zou doen. En er dan ook nog ’s bijna al m’n nieuwsinformatie vandaan haal.

  Dus wie weet zitten we straks met een vergrootglas naar de Apple Watch te kijken en selecteert Google websites die Watch vriendelijk zijn…. hahahaha

 • Profielfoto
  SvS

  Gouden tijden breken aan voor opticiens!:cool:

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Safari op een Watch.. Het scherm lijkt me er echt te klein voor. Ik weet niet of het wel zo nuttig is..

 • Profielfoto
  pippen2

  Voor nu is dit totaal niet nuttig. Maar ik kan me zo indenken dat webbouwers het responsive design kunnen aanpassen (beperken) voor een smartwatch. Technisch kan dit nu al. Dus als dit veel toegepast gaat worden in websites zou het nut kunnen hebben…

 • Profielfoto
  hokkie

  Safari op Apple Watch is niet relevant. Wat wel relevant is dat er klaarblijkelijk een lek in het systeem zit. Waar kunnen hackers nog meer bij, is dan mijn vraag. Zeker als Apple Pay zijn uitrol in NL krijgt.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Misschien zit Safari al in het OS en roept hij het alleen aan?

 • Profielfoto
  Erwin Snijders

  Supertof dit! Lijkt ook erg soepel te draaien. Normale websites zijn onzin op zo’n klein scherm natuurlijk, maar wellicht kun je zo wel cordova/phonegap apps maken, geoptimaliseerd voor zo’n scherm.