Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Ontwikkelaar zet Safari op de Apple Watch

Het web om je pols, op een vreselijk klein scherm. Wij hebben ook geen idee waarom je het zou willen, maar ontwikkelaar Comex heeft Apple WatchOS 1.0 gekraakt en laat er Safari op draaien. Het is voor het eerst dat een niet-standaard standalone app op de Watch draait.

Het lijkt erop dat de ontwikkelaar nog niet openbare delen uit WatchOS aan kan spreken. Hij laat ook een iOS-achtige interface zien die de betekenis van een woord op het web kan opzoeken.

Hoewel een browser misschien niet het nuttigste voorbeeld is, toont dit wel aan dat een jailbreak voor de Apple Watch in het vat zit. Aan de andere kant is het ook een beveiligingsrisico: blijkbaar is het door een bug mogelijk om niet-geautoriseerde code op de Watch uit te voeren.

In onderstaande video wordt de werking gedemonstreerd:

[jwplayer player=”1″ image=”http://cdn.onemorething.nl/uploads//2015/05/apple-watch-web.jpeg” mediaid=”2831692″]

Het is onduidelijk welke methode de ontwikkelaar gebruikt om de Apple Watch te ‘kraken’. Mogelijk heeft hij gebruik gemaakt van onderdelen die later door Apple openbaar gemaakt worden. Het is nog niet mogelijk om native apps voor de Watch te ontwikkelen. Apple Watch-apps zijn uitbreidingen op iOS-apps die beelden vanaf de iPhone naar het horloge pushen. Later dit jaar wordt het mogelijk om native apps te ontwikkelen, liet Apple eerder weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwikkelaar zet Safari op de Apple Watch
Sluiten