Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Officieel: native Watch-apps tijdens WWDC

Ontwikkelaars opgelet. Apple gaat tijdens WWDC een SDK uitbrengen die het mogelijk maakt om native Apple Watch-apps te maken. Dat heeft Jeff Williams, Apple’s Senior VP of Operations bekend gemaakt tijdens de Code Conference in Los Angeles.

Apple zal de native SDK tijdens WWDC presenteren, waarna deze als beta beschikbaar gesteld wordt. In het najaar, waarschijnlijk samen met iOS 9, wordt de SDK publiek beschikbaar.

De SDK gaat Apple Watch-apps een stuk nuttiger maken. Momenteel draaien Apple Watch-apps nog op de iPhone en worden alleen beelden en teksten via Bluetooth verzonden. Dat heeft als gevolg dat apps traag zijn en beperkte functionaliteit hebben.

Native apps draaien onafhankelijk van de iPhone direct op de Apple Watch. Ze kunnen de sensoren van het horloge, zoals de hartslagmeter en de Digital Crown ook gebruiken. WWDC 2015 vindt plaats van 8 tot en met 12 juni. Apple zal dan ook enkele native Watch-apps tonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officieel: native Watch-apps tijdens WWDC
Sluiten