Nieuwe hints naar Apple TV tijdens WWDC

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Het is hoog tijd voor een nieuwe versie van de Apple TV. De huidige settopbox werd voor het laatst in 2012 vernieuwd en bevat inmiddels erg verouderde hardware. Volgens geruchten doet Apple tijdens WWDC op 8 juni een nieuwe Apple TV uit de doeken.

Er zijn meer hints naar een nieuwe Apple TV opgedoken. De bestaande voorraad raakt op en de CEO van een vooraanstaand Amerikaans media­bedrijf verwacht dat Apple het nieuwe apparaat snel uit gaat brengen.

De Amerikaanse website 9to5Mac ontdekte dat de Apple TV is de VS slecht leverbaar is. De levertijd van het apparaat is 1 tot 2 weken, wat inhoudt dat de voorraad laag is. Ook in Duitsland is de levertijd 1 tot 2 dagen. De Nederlandse Online Apple Store heeft nog voldoende voorraad, maar een slinkende voorraad is vaak het teken van een aankomend nieuw model.
apple-tv-ship
Tijdens een gesprek met analisten liet Time Warner-CEO Jeffrey Bewkes zicht ontvallen er van overtuigd te zijn dat Apple binnenkort met een nieuwe TV-dienst komt. Hij verwijst daarmee naar de WebTV-dienst die Apple samen met de nieuwe Apple TV van plan zijn zou te lanceren.

Bewkes is een ingewijde in de televisie-industrie. Streamingdienst HBO is bovendien in bezit van Time Warner. Apple en HBO hebben recent een grote deal gesloten rondom de lancering van HBO Now op de Apple TV.
appletv-hbo
Apple zou tijdens WWDC 2015 van plan zijn een compleet nieuw model Apple TV te lanceren. Naar verluidt heeft de nieuwe settopbox de beschikking over een krachtige A8-processor, een App Store en Siri. Een WebTV-dienst van Apple zou ook in het vat zitten. Deze laat je zonder kabelabonnement voor een vast bedrag per maand live TV via internet kijken.

WWDC 2015 vindt van 8 tot en met 12 juni plaats.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Wat zou er hardwarematig anders moeten aan de Apple TV om het een interessanter apparaat te maken dan het nu al is?

  Ik verwacht dat ie niet veel anders gaat doen dan ie nu al doet. Tenzij Apple Dominica plannen heeft. Als dat niet gebeurt is een krachtigere processor voor 4K en games voldoende naast een opdagen van de GUI

 • Profielfoto
  brabant

  Ik hoop dat ze snel met een TV op de markt komen, want die apparaten van nu met Android maken je erg bedroefd.

 • Profielfoto
  Balsjer

  Wat ook welkom zou zijn is, dat er standaard een webbrowser ge√Įnstalleerd is of kan worden vanuit de Apple TV App Store. Ik vindt dit nu best wel een gemis. De browser op mijn tv is leuk, maar met mijn Logitech k400 toetsenbord kan ik de ingebouwde touchpad niet eens gebruiken. Ook met Apple’s los verkrijgbare Bluetooth touchpad werkt de TV-browser niet.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wil een √©chte Apple Smart TV met supergroot en superscherp beeldscherm en veel mogelijkheden. En natuurlijk alle techniek van de huidige ‘Apple TV’ gewoon ingebouwd. Het is toch om te huilen om Sony reclame te zien maken voor hun nieuwe “Android” TV en geen Apple alternatief te hebben. Kom op Apple, spring eens in het diepe, we wachten er al jaren op!!:|

 • Profielfoto
  THX-1138

  De LG tv’s hebben op dit moment anders een prachtig OS (WebOS 2.0)

 • Profielfoto
  Melle

  Wat moet er hardware matig beter. De remote controle! Ik denk dat dat het wordt… Toch een apart device als remote controle…

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Ben zelf een paar maanden terug geswitched van mijn ATV2 naar een Raspberry 2. De ATV2 werd toch te traag en de RB biedt eigenlijk veel meer mogelijkheden met Kodi. Ben wel benieuwd naar de nieuwe ATV uiteraard:)

 • Profielfoto
  koen

  De LG tv’s hebben op dit moment anders een prachtig OS (WebOS 2.0)

  Wij hebben een LG smart tv, maar ik vind de interactie vaak knullig en niet-responsief. Ik geloof trouwens niet dat we WebOS 2.0 hebben, ik ga eens kijken of dat er is voor het model dat we hebben.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Het zou tijd worden. Ik wacht al anderhalf jaar met de aanschaf omdat ik sindsdien al van mening ben dat er een nieuwe, veel krachtigere in het verschiet ligt

 • Profielfoto
  maconly

  Apple kennende zal de apple tv wel dunner worden, dat is alles wat Apple nog kan brengen momenteel

 • Profielfoto
  WvB22

  Inmiddels al lang weer gewoon op voorraad dus ik betwijfel of er echt nieuwswaarde in zat.

 • Profielfoto
  mctazman

  Ben zelf een paar maanden terug geswitched van mijn ATV2 naar een Raspberry 2. De ATV2 werd toch te traag en de RB biedt eigenlijk veel meer mogelijkheden met Kodi. Ben wel benieuwd naar de nieuwe ATV uiteraard:)

  Persoonlijk vind ik de ATV juist veel fijner werken icm een Plex server en PlexConnect. Mooier zou zijn een native Plex App, zodat alles nog beter werkt :D.

  De Raspberry wordt hier ook alleen maar gebruikt om verbinding te maken met de Plex server. Zodra de nieuwe ATV er is, kan die er dus uit :D.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  De SDK moet openbaar worden en er moet meer context in.

  Het is vreemd dat we vrijwel allemaal tv kijken via streams, maar dat die streams allemaal beperkt zijn tot de aanbieder. Het aanbieden van tv in een pakket is ouderwets, ik wil aparte kanalen kunnen kiezen en niet gebonden zijn aan tijdstippen van uitzending.

  Als ik DWDD om half acht wil instarten, dan moet dat kunnen (ja, ik snap dat half zeven niet gaat lukken) en moet ik niet beperkt zijn tot een site die alleen maar op een computer werkt (em dus een kleiner scherm). Ik wil graag Pauw kijken, of Tan, als ik hoor dat er iets spraakmakends is geweest, zonder door sites met beperkingen heen te moeten worstelen.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Laten we hopen dat het een kastje wordt. De smart tv’s zijn al klote traag als je ze koopt. Laat staan na 6-7 jaar.

  Als de npo een app voor gemist en live tv maakt √©n ik mkv kan afspelen koop ik hem… Dan kan xbmc/Kodi weg. Maar Apple kennende, gaat dat niet gebeuren.

 • Profielfoto
  sjoerdrei

  Hoe zit dat dan met de duurste 15inch macbook? staat ook op 2-3weken

 • Profielfoto
  Frank Peters

  Ben benieuwd, hoop eigenlijk op een stick a la chromecast(zou technisch mogelijk moeten zijn), aangezien mijn tv tegen de muur aanhangt en geen kast of zo in de buurt.
  En toch wel 4K ondersteuning.
  MKV zal apple nooit ondersteunen.

 • Profielfoto
  KR1275

  Als de nieuwe ATV ook apps kan laden, zoals op een iPad en kan streamen vanaf de NAS (iPad kan dat met sommige apps), dan koop ik er weer een. De vorige heb ik na een week verkocht. Dat was een ATV3. Ver overpriced, als je ziet dat je voor hetzelfde geld betere setop boxen hebt. Bovendien heb ik Lip Sync nodig, dat heeft ATV3 ook niet. Het mooiste is een overall-oplossing, die alles in de huiskamer vervangt. Behalve de versterker uiteraard. Kwaliteit heeft nou eenmaal z’n afmetingen. Niet iedereen wil een stom Bose-setje in z’n woonkamer. En misschien een mooie degelijke afstandsbediening met QWERTY-toetsenbord.
  Apple moet niet te lang wachten, want setop boxen sterven uit. Over een paar jaar heeft elke TV Android ingebouwd, dan heb je niks meer nodig. Die Amerikaanse zenders HBO e.d. hoef ik niet. Laat maar lekker daar. Die B-fils liggen voor een paar euro in de wegwerkmand bij het Kruitvat.