Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 5 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Nieuwe Apple TV krijgt Touch Remote’

Als we aanhoudende geruchten moeten geloven, staan we aan de vooravond van de lancering van een nieuwe Apple TV. De nieuwe settopbox zou op 8 juni tijdens WWDC 2015 gepresenteerd worden en nieuwe hard- en software krijgen.

Een ander belangrijk element is de afstandsbediening. Volgens The New York Times krijgt de nieuwe Apple TV een afstandsbediening met touchpad. Verder wordt de remote iets dikker en zijn er twee fysieke knoppen aanwezig.

De Times citeert een Apple-medewerker die bekend is met het nieuwe product. Momenteel heeft de Apple TV remote twee knoppen en een ronde selectieknop. Het touchpad komt mogelijk in de plaats van de ronde selectieknop en maakt het makkelijk om met veegbewegingen te navigeren.

Apple zou de afstandsbediening zelfs met Force Touch kunnen uitrusten. Deze drukgevoelige techniek zit ook in de Apple Watch en nieuwe MacBooks. Sneller doorspoelen zou zo kunnen door harder op het touchpad te drukken.

De nieuwe Apple TV wordt in juni verwacht. De settopbox wordt naar verluidt uitgebreid met een App Store, krachtige A8-chip en Siri. In de toekomst zou deze ook kunnen fungeren als hub voor Apple’s home automation HomeKit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Nieuwe Apple TV krijgt Touch Remote’
Sluiten