Nieuwe 15-inch Retina MacBook Pro tijdens WWDC verwacht

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Naast iOS 9 en OS X 10.11 zien we mogelijk ook nieuwe hardware tijdens WWDC 2015 op 8 juni. De 15-inch MacBook Pro is momenteel erg slecht leverbaar en diverse Apple Resellers hebben het huidige model in de uitverkoop gedaan.

Tijdens het laatste Apple-evenement in maart werd de 13-inch MacBook Pro al vernieuwd met nieuwe Intel Broadwell-chips en een trackpad met Force Touch. Verwacht wordt dat het 15-inch model tijdens WWDC volgt.

De geruchten over een nieuwe 15-inch MacBook Pro worden gevoed door de beschikbaarheid van de MacBook de Online Apple Store. Het basismodel van de 15-inch MacBook is nog goed leverbaar, maar built-to-order modellen hebben een levertijd van twee weken. Vandaag bestelde 15-inch MacBooks zouden pas na WWDC geleverd worden, weet MacRumours.
Schermafbeelding 2015-05-18 om 11.42.40

Het wachten waard

De 13-inch Retina MacBook Pro kreeg met de laatste upgrade niet alleen een nieuwe processor en Force Touch, maar ook krachtigere Intel Iris Graphics. De flash­opslag werd tot twee keer sneller met een snelheid van 1,6 Gbps. Omdat de nieuwe Intel-chips zuiniger zijn, gaat de accu langer mee.

In de 13-inch MacBook Pro blijkt de nieuwe Intel-chip voor een snelheids­boost van 6 procent te zorgen. Niet zo’n indrukwekkende score, maar wat ons betreft is het drukgevoelig trackpad met Force Touch het wél waard om nog een paar weken te wachten met aanschaf van een 15-inch Pro.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  sjoerdrei

  Yesss zit er al een half jaar op te wachten.

  Overigens staan de levertijden van de 2,5GHz al zeker 4 weken 2-3 weken.

 • Profielfoto
  queenfan

  Qua rekenkracht voor het bewerken van HD films kan je beter iMac.

 • Profielfoto
  Nicolinden

  Hier zit ik al even op te wachten. Mijn huidige MacBook loopt uit zijn Apple care garantie dus zat ik al op een nieuwe te wachten maar dan moet er wel zo’n nieuwe touchpad op zitten. Planning is dus goed:-)

 • Profielfoto
  Afroman

  Qua rekenkracht voor het bewerken van HD films kan je beter iMac.

  Dat is niet waar.

 • Profielfoto
  wensink

  Ik denk ook iets aan het uiterlijk of iig de hele binnenkant op de schop. Dat efficient met de batterij en die zwarte plek met de antennes kan weg en misschien ook de nieuwe kleuren erin. Alleen een snelheids boost en forcetouch zou me verbazen

 • Profielfoto
  Aerea

  Benieuwd of ie ook in de ‘nieuwe’ kleuren beschikbaar zal zijn. :3 En hopelijk nog even wat dunner en lichter dan meteen!

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ik ben heeeel benieuwd… Het zou me namelijk niet verbazen als de nieuwe MacBook Pro 15″ meer vernieuwingen krijgt dan de 13″ Pro.
  Bijvoorbeeld nog platter en met dezelfde batterij-stapel-techniek zoals de nieuwste platte MacBook.
  Overigens duidt ook de naam ‘MacBook’ van de laatste laptop (zonder toevoegingen als ‘Air’ of ‘Pro’) op iets meer dan alleen nieuwe chips en ForceTouch. ‘Pro’ is immers de professionele versie van de ‘MacBook’…

  Nu maar hopen dat al m’n wensen begin juni niet de vader van m’n gedachten blijken te zijn.:-)

 • Profielfoto
  Nicolinden

  @mvmaastricht, ik ben het helemaal met je eens maar op iculture staat nu een bericht dat de MacBook woensdag al aangekondigd word… Als dat dus zonder even gebeurd vrees ik dat het een kleine update wordt

 • Profielfoto
  makoe
 • Profielfoto
  freewel

  Well shit, ik heb net een 15 inch gekocht -_-

 • Profielfoto
  MelvinCornelissen

  Built-to-order? Configure-to-order bedoel je denk ik.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  freewel 7 uur geleden
  Well shit, ik heb net een 15 inch gekocht -_-

  Ik geloof dat je je Mac mag omruilen als er binnen 14 dagen na aankoop een nieuw model uitkomt.

 • Profielfoto
  Bman

  Well shit, ik heb net een 15 inch gekocht -_-

  Dat zou ik in jouw geval zeker doen wat hij is reeds aangekondigd!