Broadcom heeft eerste HomeKit-chips af

Door: Raymon Mens - 6 reacties

HomeKit werd door Apple tijdens WWDC 2014 geïntroduceerd als de oplossing voor slimme huisautomatisering met je iPhone, maar tot nu toe is het op kleine aankondigingen na erg stil. Net voor WWDC 2015 valt nu een belangrijk puzzelstukje op zijn plek.

Broadcom levert vanaf vandaag chips die compatibel met HomeKit zijn. Fabrikanten van huisautomatisering kunnen met de WiFi- en Bluetooth-modules van de fabrikant direct op HomeKit inpluggen.

Veel fabrikanten, inclusief Apple, maken gebruik van Broadcom-chips voor connectiviteit. Apparaten kunnen met de nieuwe chips niet alleen aansluiten op een bestaande HomeKit Hub, maar er zelf ook een worden. Zo wordt het mogelijk om apparaten die wel WiFi of Bluetooth, maar niet geen HomeKit-ondersteuning hebben alsnog via het systeem van Apple te bedienen.

Met chips van grootmacht Broadcom kan het HomeKit-ecosysteem snel van de grond komen.

Met HomeKit kunnen slimme sloten, beveiligingscamera’s, thermostaten en lampen in een centraal systeem gegroepeerd worden. Groepjes apparaten aan acties koppelen kan ook. Vertel Siri dat je naar bed gaat en de virtuele assistent doet de deur op slot en de lichten beneden uit.

Tijdens WWDC 2015 op 8 juni wordt meer nieuws over HomeKit verwacht, mogelijk in combinatie met een nieuwe Apple TV die als centrale hub voor slimme apparaten in huis kan dienen. Dan weten we waarschijnlijk ook of Apple een Home-app gaat uitbrengen of de bediening van HomeKit-apparaten aan Siri en losse apps van fabrikanten over laat.
homekit-broadcom-16x9

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  hokkie

  Zal wel niet Z-Wave compatible zijn…

 • Profielfoto
  checkpointx

  @hokkie, ik denk dat het vooral niet “3-schakelaars-met-afstandbediening-bij-de-gamme” compatible wordt….

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Ik hoop niet dat het vanaf een grote afstand nogsteeds werkt, zoals bij de Centraal Beheer Achmea reclame. Anders wordt inbreken wel heel makkelijk. Steel de iPhone en je hebt alles.

 • Profielfoto
  Karst

  Moeten ze ook mijn vinger hebben…

 • Profielfoto
  djneo

  Zal wel niet Z-Wave compatible zijn…

  Is dit een grapje, Je snapt dat dit over wifi modules gaat en Z-Wave een andere techniek is. dan heb je een bridge / Hub nodig

 • Profielfoto
  jveen

  Mooi beveiligingscamera’s van Apple!
  Lijkt me wel leuk, Homekit in de gaten houden;)