Mercedes maakt Watch-app met een twist

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Nadat Volkswagen en BMW een Apple Watch-app aankondigenden, laat ook Mercedes-Benz weten aan een companion-app voor het horloge van Apple te werken. De Duitse autofabrikant pakt het anders aan dan eerdergenoemde merken.

In de app van Mercedes niet de mogelijkheid om de deuren te ontgrendelen of het brandstofniveau te checken. De zogenoemde MB Companion App gaat samen met het navigatiesysteem ‘door-to-door’-navigatie bieden.

Dat gaat als volgt: eerst toont de app hoe je te voet bij de auto komt. Daar aangekomen neemt het voertuig zodra de motor gestart wordt de navigatiegegevens over in het navigatiesysteem. Wanneer de auto in de buurt van de bestemming wordt geparkeerd, leidt de Apple Watch-app je te voet naar de eindbestemming. Mercedes noemt dat ‘last mile navigation’.

Het Duitse Computer Bild probeerde de app alvast uit:

De MB Companion App is dit najaar beschikbaar voor de nieuwe C- en S-Klasse, daar volgen andere modellen. Later wordt het alsnog mogelijk om het brandstofniveau, de actieradius en het onderhoudsinterval te bekijken. Mercedes laat weten goed te kijken welke functies echt nuttig zijn en niet klakkeloos functionaliteit in de Watch-app te stoppen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  UtregCity

  De Watch heb ik al, nu nog een Mercedes…

 • Profielfoto
  Spinozo

  Auto moet naar je toe komen rijden en zelf een parkeerplekje zoeken. Dan is dit niet nodig.

 • Profielfoto
  MvdM

  Het is ook wat, zit er ineens een ster in het scherm van je Apple Watch:P

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Niks bijzonders, dat had Michael Knight al in de jaren ’80:lol:

 • Profielfoto
  steveb

  pff alle watch eerst klaar
  carplay nog niet .

  niet te begrijpen