Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 mei 2015

Made for Apple Watch: iedereen kan nu bandjes gaan maken

Apple gaat accesoiremakers officieel toelaten om bandjes voor de Apple Watch te maken. Het is vandaag gestart met een Made for Apple Watch-programma om bandjes van derden goed te keuren. Er zijn specificaties en tekeningen online gezet.

Bandjesmakers kunnen aan de slag met het mechanisme dat Apple gebruikt voor bevestiging van de bandjes, door Apple de ‘Lug’ genoemd. Er zijn ook eisen: zo mogen bandjes geen accu of oplader bevatten.

Apple wil bij zijn premium horloge alleen goede bandjes en heeft daarom eisen aan het draagcomfort en de kwaliteit gesteld. Zo moeten de bandjes minimaal 5 kilogram trekkracht kunnen weerstaan en een zouttest van 72 uur ondergaan. Niemand zit immers op roest om zijn pols te wachten.

Ook voor hobbyisten en creatievelingen

er wordt al langer geƫxperimenteerd met bandjes voor de Apple Watch. Zo schreven we eerder al over Adappt, dat bestaande horlogebandjes aan de Apple Watch kan koppelen. Gisteren kwam de Reverse Strap voorbij, een bandje dat via een geheime poort op de Apple Watch extra accucapaciteit toevoegt. Iets dat door Apple niet officieel ondersteund wordt.

Apple werkt al langer met een Made for iPhone programma voor accessoires voor iOS-apparaten. Goedgekeurde hoesjes, hoofdtelefoons en andere extra’s mogen een officieel logo voeren. Dat is ook bij Made for Apple Watch het geval. De technische documenten zijn openbaar, dus ook hobbyisten en makers van onofficiĆ«le bandjes kunnen nu gemakkelijker aan de slag.

Reageer op artikel:
Made for Apple Watch: iedereen kan nu bandjes gaan maken
Sluiten