KADi: strakke clip-on hub voor de MacBook

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Met de komst van de 12-inch MacBook zijn verloopjes weer meer nodig dan ooit. Met de verloopjes van Apple en een ruim aanbod USB C-hubs op bijvoorbeeld Kickstarter is dat op te lossen, maar hangt aan die kleine MacBook al snel aan web van verloopjes en kabeltjes.

Het nieuwe hubje KADi wil voorkomen dat je MacBook een octopus wordt en lanceert een clip-on-hub op Kickstarter. Geen kabeltjes, maar een hub met extra aansluitingen die je gewoon direct op de MacBook klikt.

KADi is in alle opzichten minimalistisch. Geen 11 poorten zoals bijvoorbeeld Hydradock, maar twee keer USB-C, gewone USB 3-aansluiting, en een Mini DisplayPort. Volgens de bedenkers anno 2015 genoeg om comfortabel met de MacBook te werken. Het dock is lichtgewicht en gemaakt van polymeer.


KADi is voor 35 dollar vooruit te bestellen op Kickstarter. Bij succesvolle funding worden de docks in augustus geleverd. Op moment van schrijven heeft het project een derde van zijn benodigde financiering opgehaald.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat ziet er natuurlijk ook niet uit.;)
  Maar verder helemaal afhankelijk van wat je wilt.

  Persoonlijk vind ik die KADi in ieder geval een veel fraaiere oplossing dan het domme ding wat Apple levert voor 89 euro.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Eerst laat je jezelf een underperforming, overpriced MacBook in de maag splitsen en dan mag je ook nog flink geld aftikken om je MacBook betreft aansluitingen op het niveau van de MacBook Pro te brengen.

 • Profielfoto
  Romper

  THX-1138 op 21 mei 2015
  Eerst laat je jezelf een underperforming, overpriced MacBook in de maag splitsen en dan mag je ook nog flink geld aftikken om je MacBook betreft aansluitingen op het niveau van de MacBook Pro te brengen.

 • Profielfoto
  Romper

  Relativeren heet dat, toch?

 • Profielfoto
  pannekoek

  Allemaal kak toch? Gewoon wachten tot ze wakker worden in cupertino en weer meer poorten op dat ding gaan leveren. Idee is niet verkeerd, maar het werkt niet in de praktijk. Als je zoveel producten maakt, dan zit er statistisch gezien een keer een miskleun tussen. Bizar ook dat ze iedereen die net tunderbolt spulletjes heeft gekocht alweer een tik op de vingers geven. Kommaaaweer door met een Pro variant… eens kijken wat dat aan poorten oplevert.

 • Profielfoto
  Niels

  Pfff, wanneer houdt dit gezeur nu eens op… De nieuwe MacBook is geen MacBook Pro. Ga anders eens in de winkel kijken, dan zie je dat je dezelfde prestaties hebt als met een MacBook Air, mét een retina scherm én een nog kleinere behuizing.

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  Mooie oplossing voor als je het nodig hebt.

  Deze laptop is natuurlijk bedoelt voor mensen die de extra poorten in het dagelijks gebruik niet nodig hebben.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Simpel: Haal de huidige MacBook Air uit het assortiment en schuif de MacBook ervoor in de plaats (incl. wat extra pootjes uiteraard) Is de hardware-stal ook weer een beetje op orde.

 • Profielfoto
  ro_me

  Mooie oplossing voor als je het nodig hebt.

  Deze laptop is natuurlijk bedoelt voor mensen die de extra poorten in het dagelijks gebruik niet nodig hebben.

  Dat kan alleen bij Apple! Dure accessoires moeten aanschaffen terwijl je het niet eens dagelijks nodig hebt!

 • Profielfoto
  NTG

  Blijf er vreemd vinden dat Apple er niet voor heeft gekozen om de audio-poort weg te doen en in plaats daarvan een tweede USB C poort te plaatsen. Dat had echt een wereld van verschil gemaakt en de Macbook een stuk bruikbaarder maken voor alledaags gebruik. En Apple kan dan ons weer een USB-C naar Audio-jack adapter aansmeren voor een veelte hoge prijs.

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  Vergeet niet dat voordat zo’n Kickstarter-ding op je deurmat valt er alweer een dik jaar voorbij is, en ik ga er vooralsnog vanuit dat de volgende versie in elk geval twee USB-C poorten bevat en bevrijd is van de ergste kinderziektes. Tot die tijd lijkt het me niet echt een optie om dat ding te kopen.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ziet er heel onhandig uit. Steek veel te ver uit. Fragiel, breekt zo af. Alles wat aan een laptop hangt is eigenlijk al teveel. Behalve de Magsafe, die was perfect. En dat heeft deze MacBook ook al niet.

  Leuke link Ilja, hierboven!

 • Profielfoto
  polansky

  Het is toch volledig duidelijk waarom Apple gebruik maakt van één enkele niet gangbare USB-C poort.

  Ze willen je zo snel mogelijk naar de cloud hebben en computers verkopen als ware het terminals.

  De MacBook is ondanks zijn mooie uiterlijk voor wat betreft gebruiksgemak een enorme miskleun. Eigenlijk belachelijk dat dit soort kickstart projecten nodig zijn om een product weer bruikbaar te maken.

 • Profielfoto
  The Jesus

  Dit bewijst maar weer dat het minimalistische usbpoortje een miskleun is.
  De macbook is mooi maar wordt verpest door een brei aan kabeltjes, verlopen en andere zooi.
  Jon Ive is een mooie stelling van Steve Jobs vergeten:
  Design is how it works.