Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 26 mei 2015

‘iPhone 6s krijgt rgbw-camera van Sony’

Volgens bronnen van het Chinese Feng is Apple van plan de iPhone 6s te voorzien van een 12 megapixel-sensor van Sony die RGBW-technologie gebruikt. Deze extra witte pixel moet voor betere foto’s in donkere omstandigheden zorgen

De iPhone 6 heeft een 8 megapixel RGB-sensor. Bij de iPhone 6s zouden de lichtdoorlatende pixels op de sensor kleiner worden, door toevoeging van een witte pixel wordt het beeld in donkere omstandigheden helderder.

RGBW staat voor rood, groen, blauw en wit. Sony gebruikt deze techniek al langer in compactcamera’s en Huawei heeft zijn P8-smartphone van een rgbw-sensor van 13 megapixels voorzien. Onderstaande vergelijking geeft een beeld van de kwaliteitsverbetering die mogelijk is.

Foto’s van een Sony-compactcamera met (rechts) en zonder (links) RGBW-techniek.

Naar verluidt wilde Apple de iPhone 6 (Plus) al voorzien van deen RGBW-camera, maar was de kwaliteit van de sensor nog niet gegarandeerd. Naast de nieuwe camera gaan de volgende geruchten over de iPhone 6s:

  • Zelfde grootte en vorm als iPhone 6
  • Verdubbeling intern werkgeheugen naar 2GB
  • Leverbaar in geelgoud en roségoud
  • Drukgevoelig scherm met Force Touch
  • Sterkere behuizing om een tweede ‘bendgate’ te voorkomen
  • Verbeterde Touch ID-sensor om Apple Pay makkelijker te maken

Apple introduceert de nieuwe iPhones ieder jaar in september. Naast de iPhone 6s wordt ook gewerkt een aan plastic iPhone 6c met 4-inch scherm.

Reageer op artikel:
‘iPhone 6s krijgt rgbw-camera van Sony’
Sluiten