‘iPhone 6c bevat nieuwe Sony-camera’

11 reacties

Voor de liefhebber van een 4-inch telefoon brengt Apple naast de iPhone 6s (Plus) in september van dit jaar waarschijnlijk ook een nieuwe iPhone 6c uit. Eerder werd duidelijk dat de nieuwe kleurrijke iPhone mogelijk het binnenwerk van de iPhone 5s krijgt.

Een ding dat Apple wel zou willen vernieuwen is de camera. Analisten vertellen tegen GSMdome dat Apple een grote hoeveelheid camera­modules bij Sony heeft gereserveerd voor de opvolger van de iPhone 5c.

Sony is al jaren vaste leverancier voor cameramodules, alle recente iPhones zijn van een Sony-camera voorzien. Apple koopt alvast groots in voor de iPhone 6c. Volgens bronnen in de Chinese keten gaat het grootste deel van de productiecapaciteit van Sony naar Apple. Daardoor vissen andere fabrikanten als Samsung en HTC achter het net.

‘Apple heeft vertrouwen in de plastic iPhone en koopt enorme veel camera’s in voor de 6c’

De iPhone 5c heeft momenteel een camera met 8 megapixels en een diafragma van f2.4, het is dezelfde camera als in de iPhone 5 zat. In de iPhone 6c wil Apple de camera blijkbaar verbeteren tegenover de iPhone 5s.

Aanvankelijk werd de iPhone 5c gezien als budget-iPhone, maar de telefoon vervulde vooral de rol van middenklasser. Hoewel analisten schreeuwden dat het een wereldwijde flop was, maakte Apple bekend dat het een van de belangrijkste aanjagers van de groei in iPhone-verkopen was. Tim Cook sprak van de succesvolste middenklasser ooit.


De toekomst van de 4-inch iPhone blijkt kleurrijk, met scherpe foto’s.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  ro_me

  Ingewanden van de 5S, dus die gaat ook zijn derde productie jaar in! Nu in de vorm van een 6c. Dan stopt de iPhone 5 (in de 5c) na de gebruikelijke 3 jaar er mee.
  Vind ik mooi, dat modellen zo lang verkocht worden en dus ook ondersteund worden met updates.

 • Profielfoto
  IsSidha

  ach ja.. de waarde van zogenaamde analisten en kenners is door Apple nu wel tot nul gereduceerd.. zo zouden ze ook veels te laat in de markt van grote schermen zijn gestapt..

  en zo krijgen ook hier de bekende azijnpissers keer op keer een veeg uit de pan met onvoorstelbare verkoopcijfers… ja, het bedrijf had na Steve afgeschreven moeten worden want ze zijn volledig de weg kwijt..

  wat dit eigenlijk met de camera te maken heeft weet ik ook niet :razz:

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik ben wel benieuwd naar die C. 4 inch is echt groot genoeg. Ik hoop wel dat ie even krachtig wordt als de rest. Anders ga ik toch nog twijfelen. Maar 4,7″ is dan weer te groot. Pffft.

 • Profielfoto
  Rickkkert

  Ik ben nu zelf in het bezit van een 5s, wacht met smart op een nieuwe 4″ met betere hardware. Als deze geruchten waar zijn houd ik mijn 5s voorlopig nog of de iPhone 6s/7 moet zo fantastisch zijn dat ik de overstap maak. Marja, met Apple altijd een verrassing…

 • Profielfoto
  cmug

  Há ! 3 jaar in computer land wordt omschreven als langdurige ondersteuning. Waar gaan we heen met onze weggooi maatschappij ? Even verkeerde vergelijking maken: Een kleinbeeld camera van 100 jaar oud (Ur-Leica bijv.) daar is gewoon nog een film voor te koop.

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Ik hoop dat die nieuwe C meer geheugen heeft dan die beschamende 8GB die de huidige 5C nu heeft.

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Ik ben sinds kort in bezit van een 5c. Het had iets goedkoper gemogen (€325,-), maar ik ben blij dat ik geen ander merk gekozen heb. Aan die 8GB heb ik genoeg, en dat terwijl ik iOS 8.3 ook al heb gedownload. Maar oke.. Grote apps (zoals games) download ik alleen op mijn 32GB iPad mini.

  Toch zou ik het beter vinden als Apple 16GB gaat uitgeven voor dezelfde prijs, bij de iPhone 6C.. Als Apple de prijzen van hun producten iets omlaag gooit, krijgen ze meer kopers (denk ik). Kom op.. Een productieprijs van ongeveer €80,- en een verkoopprijs van ongeveer €300,- (Watch). Dat kunnen best wat euro’s van af! Voor de meeste mensen ligt de keuze van een merk ook grotendeels aan de prijs. Als Apple goedkoper was, was ik nooit aan Samsung begonnen.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Wat ik niet begrijp is dat de kwaliteit van de iPhones camera beter is dan die van Sony zelf. Waarschijnlijk ligt het ook aan de processor achter de lens.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Momenteel is de 5c in de aanbieding bij de IkBenTochNietGek winkel, voor €322 meen ik. Helaas wel 8GB, maar daarom best een leuke instapper. Als Apple dit weet te realiseren met de 6c, lage(re) prijs, eenvoudige functies, dan zullen er veel mensen overstappen denk ik.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat doet Sony goed met die camera’s. Ik ben elke keer weer verbaasd van de kwaliteit van foto’s die met de iPhone 6 (Plus) worden gemaakt. (Hierbij een foto die de vriendin van mijn zoon vanmiddag met haar iPhone 6 gemaakt heeft bij het Centraal Station in Amsterdam).

  Ik ben benieuwd naar de camera op de volgende iPhones. Langzamerhand mogen er wel wat megapixels bij. De geruchten dat de volgende iPhone foto’s van DLRS kwaliteit zou maken, lijken me onzin. Daarvoor blijf je gewoon een grotere spiegelreflexcamera nodig hebben, van -als het aan mij ligt- Nikon.

  @Thijs: als je Apple Watch kunt leveren voor €300 wordt je schathemeltje rijk!
  Het goedkoopste model (Apple Watch Sport) kost €399 voor het kleine model en €449 voor de grotere. De verhalen over een productieprijs van 80 zijn een beetje onzin. Een apparaat is meer dan een zakje onderdelen de de pure kosten om het in elkaar te zetten. Daar omheen zitten nog veel meer andere kosten.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik was de foto nog vergeten! Gistermiddag gemaakt bij het Centraal Station in Amsterdam, vlak voor een enorme bui. Door de vriendin van mijn zoon, met haar iPhone. Ik heb ‘m via WhatsApp toegestuurd gekregen, dus het is wellicht niet het originele formaat.