Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 5 mei 2015

‘iPhone 6c bevat nieuwe Sony-camera’

Voor de liefhebber van een 4-inch telefoon brengt Apple naast de iPhone 6s (Plus) in september van dit jaar waarschijnlijk ook een nieuwe iPhone 6c uit. Eerder werd duidelijk dat de nieuwe kleurrijke iPhone mogelijk het binnenwerk van de iPhone 5s krijgt.

Een ding dat Apple wel zou willen vernieuwen is de camera. Analisten vertellen tegen GSMdome dat Apple een grote hoeveelheid camera­modules bij Sony heeft gereserveerd voor de opvolger van de iPhone 5c.

Sony is al jaren vaste leverancier voor cameramodules, alle recente iPhones zijn van een Sony-camera voorzien. Apple koopt alvast groots in voor de iPhone 6c. Volgens bronnen in de Chinese keten gaat het grootste deel van de productiecapaciteit van Sony naar Apple. Daardoor vissen andere fabrikanten als Samsung en HTC achter het net.

‘Apple heeft vertrouwen in de plastic iPhone en koopt enorme veel camera’s in voor de 6c’

De iPhone 5c heeft momenteel een camera met 8 megapixels en een diafragma van f2.4, het is dezelfde camera als in de iPhone 5 zat. In de iPhone 6c wil Apple de camera blijkbaar verbeteren tegenover de iPhone 5s.

Aanvankelijk werd de iPhone 5c gezien als budget-iPhone, maar de telefoon vervulde vooral de rol van middenklasser. Hoewel analisten schreeuwden dat het een wereldwijde flop was, maakte Apple bekend dat het een van de belangrijkste aanjagers van de groei in iPhone-verkopen was. Tim Cook sprak van de succesvolste middenklasser ooit.


De toekomst van de 4-inch iPhone blijkt kleurrijk, met scherpe foto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 6c bevat nieuwe Sony-camera’
Sluiten