Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

iOS 9 wishlist: iCloud Gold-abonnement


In aanloop naar WWDC 2015 zoekt OMT naar verbeteringen voor iOS. Redacteuren, forumleden en lezers kunnen suggesties doen. De beste en meest gehoorde ideeën worden uitgewerkt op onze wishlist. Vandaag gieten we ook iCloud in een – niet letterlijk – gouden jasje.

Wat?

Een alles-in-een clouddienst van Apple die je voor één maandelijks bedrag toegang geeft tot 500 GB opslagruimte, onbeperkt streamen uit de opvolger van Beats Music en iTunes Match voor je complete muziekbibliotheek. Daarnaast de mogelijkheid om van ieder iOS-apparaat een back-up op te slaan en ruimte voor al je foto’s.

Kosten? Wij denken aan 20 euro per maand.

Waarom?

iCloud begon bescheiden, maar sinds iOS 8 met iCloud Drive en OS X 10.10.3 met nieuwe Foto’s-app is het een prominent onderdeel van het Apple-ecosysteem. De structuur en prijzen van iCloud zijn echter niet erg bij de tijd. Met het maken van een back-up van je iPhone en gebruiken van iCloud-fotobibliotheek is je 5GB gratis ruimte er ook zo doorheen.

De ervaring voor gebruikers die graag vol in de Apple-cloud stappen is slecht. Je moet je apart abonneren op iTunes Match, Beats Music en voor je foto’s en documenten weer op een andere plaats ruimte bijkopen. Gedoe dat het gebruik van de cloud niet stimuleert.

Hoe?

Apple kan dit afkijken Amazon. Dat biedt met zijn Prime-abonnement onbeperkte opslag voor foto’s, streamen van muziek en series en boeken. Microsoft doet met Office 365 iets vergelijkbaars, je krijgt bovenop het recht om Office te gebruiken 1TB OneDrive-opslagruimte.

In plaats van de verschillende losse diensten, kan Apple de keuze beperken tot iCloud Free (5GB opslag) en iCloud Gold (25 euro per maand). Als de nieuwe muziek-streamingdienst en mogelijk ook WebTV-dienst uit de doeken zijn, biedt iCloud Gold een aantrekkelijk pakket voor je digitale leven.

Momenteel kost 500GB iCloud-opslag € 9,99 per maand, iTunes Match € 24,95 per jaar (€ 2,10 per maand) en Beats Music 9,99 euro per maand. Dat maakt totaal bijna 22 euro per maand. Samengevoegd, afgerond en uitgebreid lijkt 20 euro per maand een redelijke deal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 9 wishlist: iCloud Gold-abonnement
Sluiten