ING presenteert zijn smartwatch-plannen

Door: Raymon Mens - 5 reacties

ING was in Nederland de eerste bank die Touch ID ondersteunde. Vandaag maakt de oranje bank bekend een app voor Android Wear te lanceren. De app voor de Apple Watch is vanaf de zomer beschikbaar als onderdeel van de ING-app voor iOS.

De smartwatch-app van ING maakt het mogelijk om met één blik op je horloge je saldo in te zien. Uiteraard zonder dat je hiervoor je mobiele telefoon uit je broekzak hoeft te halen.

Het is nog niet bekend hoe de authenticatie op iOS werkt. Op Android moet de app eerst via de telefoon geactiveerd worden, waarna deze alleen informatie toont als de telefoon en het horloge bij elkaar in de buurt zijn. Er is verder geen beveiliging met een extra code.

Op iOS zou ING gebruik kunnen maken van de polsdetectie van de Apple Watch, waarbij alleen saldo-informatie wordt getoond als de Apple Watch om je pols zit. Al moet daarvoor wel gewacht worden op de mogelijkheid om native apps voor de Apple Watch te ontwikkelen.

https://www.youtube.com/watch?v=Qr9StA19064

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Nickalicious

  Mijn saldo is altijd prima. Ik wil het op kunnen maken met mijn smartwatch ING.

 • Profielfoto
  tarun

  smatwatch?

 • Profielfoto
  RJG

  Wat stom, als of ik elk moment van de dag mijn saldo moet kunnen controleren. Ik ben toch echt in staat om uit mijn hoofd te weten hoe ik er voor sta!

 • Profielfoto
  pippen2

  Mijn saldo opvragen via de watch vind ik zelf nog niet zo nuttig, maar het is natuurlijk wel een mooie manier om de app al klaar te maken voor de watch. De volgende stap is dan direct betalen via de watch.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Ik zou liever via Google Glass de hele dag m’n saldo willen zien. Het liefst in het midden van het scherm dan ook. Mooie grote dikke rode cijfers :).