‘Grote software-update WatchOS bijna af’

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Nu de Apple Watch een tijdje te koop is, werkt Apple aan een grote update voor WatchOS. Scooptijger Mark Gurman heeft een aantal details van bronnen binnen Apple los weten te peuteren. De update wordt waarschijnlijk tijdens WWDC 2015 gepresenteerd.

Volgens de bronnen brengt de update verbeterde beveiliging, wordt de verbinding met de iPhone betrouwbaarder, de fitness-functies uitgebouwd en krijgen externe apps meer mogelijkheden om zich te presenteren.

Find My Watch/iPhone

De update zou een Find My Watch-app bevatten. Die werkt vergelijkbaar met Find my iPhone en Find my Mac. Bij verlies of diefstal is het mogelijk de Watch te vergrendelen of te wissen. Omdat de Apple Watch zelf geen GPS heeft, zou het horloge gebruik gaan maken van Bluetooth en Wi-Fi om de afstand tot de verbonden iPhone te bepalen.

Daarnaast wordt Find my iPhone naar verluidt uitgebreid met een functie die je via de Watch waarschuwt voor verlies van je iPhone. Omdat deze functies veel van de WiFi- en Bluetooth-chip vereisen is het mogelijk dat alsnog gewacht wordt op de Apple Watch 2. De software zou in ieder geval af zijn.
zoekiphone-16x9

Uitbreiding fitness-functies

Apple werkt ook aan de fitness-functies van de Watch. Het plan zou zijn om de hartslagmeter te laten waarschuwen voor een onregelmatige hartslag. Op lange termijn wordt gewerkt aan het nuttig gebruik van de verborgen bloedzuurstofmeter. Ook bloeddrukmetingen en sleep tracking-functies zouden op de planning staan.
watch-workout-new

Complications uit externe apps

De komende software-update maakt volgens de bronnen van Gurman nog geen native Watch-apps mogelijk, maar wel een tussenstap. Het wordt voor apps mogelijk om informatie op de wijzerplaat te tonen. Apple noemt dit complicaties en levert standaard complicaties mee die een wereldklok, de stand van de maan, het weer en je eerste afspraak laten zien. 

De mogelijkheid om native apps op de Apple Watch te laten draaien komt volgens de bronnen van Gurman in een latere update. Momenteel voeren Watch-apps het grootste deel van hun berekeningen nog op de iPhone uit en sturen alleen de resultaten en beelden via Bluetooth naar de Watch, wat merkbare vertraging oplevert.
complications
De update wordt waarschijnlijk tijdens WWDC 2015 op 8 juni aangekondigd.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  IsSidha

  nou.. dat werd ook wel tijd ook..:razz:

 • Profielfoto
  THX-1138

  AppleWatch nieuws is nooit leuk nieuws. Sorry, maar ik vind het maar een homo-ding. No offence.:-)

 • Profielfoto
  Thijs.w

  AppleWatch nieuws is nooit leuk nieuws. Sorry, maar ik vind het maar een homo-ding. No offence.:-)

  Kan je dat beargumenteren? Het slaat namelijk helemaal nergens op.

 • Profielfoto
  Bman

  THX-1138; grappig hoe jij het ‘schoolvoorbeeld’ van een mening waarvan je wordt geacht deze voor jezelf te houden, publiek deelt. Rare opmerking; net alsof alle homo’s zo’n ding dragen: integendeel!

  Ik vind persoonlijk Apple Watch-nieuws het meest interessant omdat het betrekking heeft op een nieuw(e) product(categorie) van Apple.

  Certain offence

 • Profielfoto
  THX-1138

  Het punt met de iWatch is (ja, ik zeg iWatch), dat wanneer het scherm niet actief is de bezitter een lelijk vierkant zwart blokje om z’n pols heeft met aan weerszijden een ‘hip’ bandje. In al het promotiemateriaal wordt de iWatch uiteraard weergegeven met een actief scherm, echter 98% van de tijd kijkt de bezitter en omstanders tegen dat vierkante zwarte blokje aan. Heb ik dat probleem dan ook met een iPhone? Nee, want die haal ik even te voorschijn om hem even te gebruiken en hem vervolgens weer op te bergen.

  Bij een ‘traditioneel horloge’ zien we altijd de wijzerplaat met een mooie kleurstelling en layout. Daar speelt dat probleem dus niet.

  Een horloge draag ik niet alleen functioneel, maar ook ‘voor de mooi’. De iWatch gaat dat dus in 98% van de tijd niet lukken. Voor mij dus geen iWatch.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Als straks die apps native draaien kan iedereen nog maar 5 uur zonder opladen!

  Ik blijf het zonde vinden dat Apple zo’n apparaat zo laat introduceert zonder noemenswaardige meerwaarde.
  De bèta- of early adaptor status druipt er vanaf.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben echt benieuwd hoe de Apple Watch over 3 jaar is.
  Of het de lat omhoog gelegd heeft voor slimme horloges.

  Daar lijkt het nu op, maar het moet nog uitwijzen of je de Apple Watch niet net als een Pebble weg legt zodra het leuke er af is over een paar maanden.

  iemand een glazen bol?

 • Profielfoto
  Spam

  @THX-1138: waarom is het dan een “homo-ding”? Vinden homo’s het fijn om met zwarte blokjes rond te lopen dan? Ik vind die uitspraak echt bizar en niet kunnen op een site als OMT.

  Ik ben het wel met je eens dat er een soort low-power modus moet zijn zodat de tijd altijd zichtbaar is. Eentje met veel zwart, weinig animatie en een paar lijntjes. LG Watch R heeft dat : http://analogindex.com/image/70313/1024×1024/lg-g-watch-r-review-circular-but-not-full-circle.jpeg

 • Profielfoto
  IsSidha

  AppleWatch nieuws is nooit leuk nieuws. Sorry, maar ik vind het maar een homo-ding. No offence.:-)

  duh.. met een homo als CEO.. wat verwacht je dan
  blijkbaar kan die ene hersencel van jou ook maar aan 1 ding denken.. homo homo homo homo homo homo homo homo alles wat ik niet ben is homo

  :x