Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 mei 2015

Greenpeace: ‘Apple is groenste techbedrijf’

Greenpeace betichtte Apple de afgelopen jaren meermaals van milieuvervuiling door niet-schone energie te gebruiken voor iCloud. Sinds Tim Cook aan het roer staat gaat het beter. Zo goed dat de milieuorganisatie Apple nu uitroept tot groenste techbedrijf.

In het jaarlijkse Click Green-rapport van Greenpeace krijgt Apple een perfecte score van 100 punten. Yahoo staat met 73 punten op de tweede plaats. Geen enkel ander bedrijf wist boven de 50 punten uit te komen.

De milieuorganisatie prijst Apple om het feit dat het ondanks de sterke groei aandacht blijft houden voor groene initiatieven. Zo worden alle nieuwe iCloud-datacenters van groene stroom voorzien door waterkracht of een eigen zonnecellenpark. Ook in China wordt een gigantische solar farm gebouwd.

Greenpeace kijkt naar transparantie, toewijding, efficiëntie, het inzetten van en uitdragen van groene energie. Conclusie: Apple is het schoonst en voor Ebay, Amazon en Oracle is werk aan de winkel.

Het rapport focust vooral op clouddiensten, maar Apple doet meer. Zo kocht de iPhone-maker onlangs 1400 hectare bosgebied. Op deze manier wil het garanderen dat gebruikt hout en papier duurzaam is. Voor gekapte bomen worden onmiddellijk nieuwe geplaatst. Ook de Apple Stores gebruiken inmiddels bijna allemaal groene energie.

  • Het volledige rapport van Greenpeace is hier te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Greenpeace: ‘Apple is groenste techbedrijf’
Sluiten