Google integreert Waze-meldingen in Maps

10 reacties

Google heeft het lange weekend gebruikt om zijn Maps-apps een update te geven. De routeplanner in de app weergeeft voortaan ook gecrowdsourcete meldingen van Waze-gebruikers. Google kocht Waze in 2013 voor een bedrag van 1,1 miljard dollar.

De maps-app geeft voor het plannen van een route een duidelijk overzicht van werkzaamheden en laat tijdens het rijden zien wanneer werkzaamheden of opstoppingen naderen. Daarbij wordt ook data uit Waze gebruikt.

Tijdens het rijden worden waarschuwingen uitgesproken en automatisch bepaald of het slimmer is om een andere route te nemen of toch te wachten. Daarbij wordt ook aangegeven hoe lang de opstopping duurt en waarom het juist wel of niet beter is om een alternatieve route te nemen.

Het updaten van Google Maps is niet nodig, de meldingen zijn afgelopen weekend ook voor Nederland op achtergrond geactiveerd.
maps-waze-002

Google Maps en Waze

Ware is een sociale navigatie-app die in 2006 werd uitgebracht. De dienst leunt op een community van weggebruikers die wegwerkzaamheden en incidenten melden. De app leert ook van reistijden van gebruikers.

De informatie uit Waze wordt nu door Google Maps gebruikt, maar om zelf bij te dragen aan de verkeersinformatie is de Waze-app nog wel benodigd. De eerste stap naar verdere integratie is echter gezet.
maps-waze-002-wide

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  De maps-app geeft voor het plannen van een route een duidelijk overzicht van

  Gebruiken jullie zelf wel eens de navnav?
  Ik maak heel wat km’s maar rij nog te vaak verkeerd door onduidelijk of vage aanduiding van navnav’s.

  Opstoppingen…. bij stoplicht staat al vaak rood aangegeven bij google maps. vaak kan ik ook best doorrijden waar google maps aangeef waar het druk is.
  Route kiezen zou veel gemakkelijke moeten en overzichtelijker.

  2015, hoe moeilijk en hoe makkelijk kan je iets maken of zou iets moeten werken ?
  simplicity….

 • Profielfoto
  KarelWillem

  WTF zijn navnav’s??:)

 • Profielfoto
  Targaryen

  De routeplanner in de app weergeeft voortaan ook gecrowdsourcete meldingen van Waze-gebruikers.

  – geeft weer

  Scheidbaar werkwoord…

  Ware is een sociale navigatie-app die in 2006 werd uitgebracht.

  Allemachtig, je schrijft tien keer Waze en dan nog slaag je erin om Ware te typen.

  Daarnaast ben je niet consequent in het hoofdlettergebruik: Maps-app, maps-app…
  Voor een laatste keer: gewoon even je tekst nalezen alvorens je publiceert. Is écht geen grote moeite…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zinnen vertalen is best lastig.:)

  Onze Nederlandse taal is ook niet meer wat het geweest is, met woorden als ‘gecrowdsourcete’.

  Hoe lelijk kun je het maken.

 • Profielfoto
  queenfan

  Hoop nog steeds dat Waze gaat werken icm CarPlay.

 • Profielfoto
  vincentvega

  5 reacties waarvan 1 een beetje on topic. Fijn forum

 • Profielfoto
  Targaryen

  @vincentvega:

  Indien de journalist in kwestie zijn job behoorlijk doet, dan volgt er volgens mij ook geen resem reacties over het talige aspect van de artikels. Dat heeft niks te maken met ‘fijn forum’. Als een kritische lezer heb ik ook een mening en voor mij leest een artikel met zulke fouten gewoon niet prettig. Ik struikel over zulke domme spelfouten en vervoegingen tijdens het lezen en ik ben zeker niet de enige hier. Het ergst vind ik het nog dat de ergernis heel simpel kan worden weggenomen: de redacteur kan zijn tekst nog eens overlezen alvorens hij op ‘publiceer’ klikt.

  Het is niet de eerste keer dat er kritiek wordt geuit op de belabberde vertaaltechnieken van OMT’s ninja. Maar dat is vandaag een beetje het probleem op OMT en daarbuiten: gewoon blij zijn dat er überhaupt nieuws is. Als dat nieuws dan slecht geschreven is, neem je dan maar voor lief. Dat gaat niet op voor mij. Je mag het gerust met me oneens zijn.

 • Profielfoto
  Sharks

  Tsjonge jonge… voor al die zielige taalstakkertjes met teveel tijd: er zijn zat speciale fora voor zielige digitale wannabe docentjes als jullie… Ga ergens anders spelen en ga iemand anders lastig vallen!

  On topic:
  Dank voor de informatie, erg leuk om te weten en ik begrijp precies wat je bedoelt.

 • Profielfoto
  MEEUW

  WTF zijn navnav’s??:)

  tomtom > navigatie systeem.
  navnav > algemene navigatie systemen

  Ja zelf verzonnen;)

 • Profielfoto
  RandyJC

  Prima dat men struikelt over taal gebruik. Gebruik daar de volgende keer gewoon het contact formulier voor of stuur een mail met je beklag. Niet iedereen interesseert 10 reacties lang dat er fouten gemaakt worden.

  Zelf gebruik ik waze al jaren, vind het een van de fijnere navnavs;-)
  Enig nadeel is dat je er teveel op gaat vertrouwen. Ik moet soms een route 4x afleggen voordat ik hem onthoud.