Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Google gaat ook direct ín iOS-apps zoeken

Met nog twee dagen te gaan tot de jaarlijkse Google IO-ontwikkelaarsconferentie, heeft Google alvast een aankondiging gedaan die ook handig kan zijn voor iOS-gebruikers. Het gaat ook de content die zich in apps bevindt doorzoekbaar maken.

Het wordt dan mogelijk om een app direct vanuit de zoekresultaten te openen. Deeplinks brengen je meteen naar het juiste gedeelte van de app en met een kleine balk is ook mogelijk om terug naar de zoekresultaten te gaan.

In zoekresultaten van Google Chrome en de Google-app op iOS zullen apps door gewone zoekresultaten gemixt worden. Als de app nog niet geïnstalleerd is, wordt naar de App Store doorverwezen. Als de app wel geïnstalleerd is, wordt direct het juiste deel van de app geopend door een deeplink.

De komende weken worden geselecteerde apps van de functionaliteit voorzien. Google geeft zelf OpenTable als voorbeeld, dat kan na een klik in de zoekresultaten meteen een reservering vanuit de app plaatsen. Apps dienen wel aangepast te worden om inhoud aan Google door te geven en deeplinks te ondersteunen.

Op Android is de functie al een tijdje beschikbaar. Google presenteert het als interessante mogelijkheid voor appmakers om gebruikers vaker hun app te laten openen. Voor Google zelf, dat nog steeds het meest aan zijn zoekmachine verdient, is het een goede manier om search ook op mobiel relevant te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google gaat ook direct ín iOS-apps zoeken
Sluiten