Google gaat ook direct ín iOS-apps zoeken

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Met nog twee dagen te gaan tot de jaarlijkse Google IO-ontwikkelaarsconferentie, heeft Google alvast een aankondiging gedaan die ook handig kan zijn voor iOS-gebruikers. Het gaat ook de content die zich in apps bevindt doorzoekbaar maken.

Het wordt dan mogelijk om een app direct vanuit de zoekresultaten te openen. Deeplinks brengen je meteen naar het juiste gedeelte van de app en met een kleine balk is ook mogelijk om terug naar de zoekresultaten te gaan.

In zoekresultaten van Google Chrome en de Google-app op iOS zullen apps door gewone zoekresultaten gemixt worden. Als de app nog niet geïnstalleerd is, wordt naar de App Store doorverwezen. Als de app wel geïnstalleerd is, wordt direct het juiste deel van de app geopend door een deeplink.
OpenTable Side-by-side
De komende weken worden geselecteerde apps van de functionaliteit voorzien. Google geeft zelf OpenTable als voorbeeld, dat kan na een klik in de zoekresultaten meteen een reservering vanuit de app plaatsen. Apps dienen wel aangepast te worden om inhoud aan Google door te geven en deeplinks te ondersteunen.

Op Android is de functie al een tijdje beschikbaar. Google presenteert het als interessante mogelijkheid voor appmakers om gebruikers vaker hun app te laten openen. Voor Google zelf, dat nog steeds het meest aan zijn zoekmachine verdient, is het een goede manier om search ook op mobiel relevant te houden.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Ik wou dat google zich ging concentreren op betere zoekresultaten.
  Alle verzamel websites staan bovenaan inplaats van echt product die je zoekt.
  Als je iets wil vinden via google maps, komen de bedrijven eerst naar voren.

  tja zo kan ik nog wel veel voorbeelden noemen maar et lijkt erop dat google meer achteruit gaat dan voorwaarts.(op zoekresultaten )

 • Profielfoto
  Appletosh

  @meeuw ben er het helemaal mee eens.
  Google denkt alleen maar aan de inkomsten uit deze betaalde zoek resultaten.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @MEEUW het komt niet vaak voor, maar ik ben het volledig met je eens!

 • Profielfoto
  iPadminiRemco

  @MEEUW ik geeft je gelijk en dit filmpje geeft je zo een gevoel van ‘ aahja natuurlijk dit is wat ik heel mijn leven miste’ Nee! Er ga geen enkele moment zijn dat ik dit ga nodig hebben ik heb het altijd al zo ge kunnen en dat ik blijven doen en daar heb ik gene Google rotzooi nodig om mij daar bij te “helpen”

 • Profielfoto
  Pasav

  Dus de data in je apps is ook niet meer veilig. Ik neem aan dat dit alleen met content apps gebeurt en niet met bv mijn notities.

 • Profielfoto
  The Redesigner

  effective. Power لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗

 • Profielfoto
  Sven De Mey

  Ik zie vooral een kans voor Google om op ander gebied informatie van me te gaan verzamelen. Bedankt, liever niet.

 • Profielfoto
  Edwin

  Zoeken (met Spotlight) zou ook toegepast moeten worden op instellingen net als BlackBerry (wat mis ik dat ding eigenlijk). Ik blijf die menu’s soms eindelijk doorlopen om een bepaalde instelling te wijzigen.