Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 mei 2015

Getest: MixRadio is de gelukte versie van iTunes Radio

Je ziet niet vaak dat apps van Windows Phone de oversteek naar iOS maken, toch is dat precies wat streamingdienst MixRadio heeft gedaan. De app met gepersonaliseerde muziekmixen is nu gratis beschikbaar voor Nederlandse iPhone-gebruikers.

MixRadio laat zich het best omschrijven als wat iTunes Radio had moeten zijn. De app bevat een groot aantal redactioneel samengestelde mixen, maar helpt je na het opstarten ook met een persoonlijke muziekmix maken.

OMT mocht de app tijdens de betafase al testen. Dit vinden wij er van:

Muziekmix maken: makkelijk en goed

Na het opstarten van de app log je in met een sociaal netwerk of je e-mail adres. Daarna ga je meteen aan de slag met maken van een persoonlijke mix. Je kiest welke genres en artiesten je leuk vindt en hebt snel een persoonlijke mix kan blijven finetunen met de like- en dislike-knoppen.

Redactionele en automatische muziekkeuze

Naast je persoonlijke mix biedt de app ook redactionele mixen die zijn samengesteld door mensen en niet door computers. Er is een uitgebreid aanbod van redactionele mixen en deze zijn goed uitgebalanceerd en spelen vaak in op actuele evenementen, zoals het songfestival.

De automatische mix is soms voorspelbaar: na een paar dagen luisteren valt op dat sommige liedjes vaak voorbij komen en de volgorde soms hetzelfde is. Wel leuk is dat in Nederland ook Nederlandse artiesten meegenomen worden.

Extra’s: mixen downloaden en IFTTT

De mogelijkheid om maximaal 4 mixen op te slaan voor offline luisteren is fijn. Na een tijdje luisteren moeten ze wel handmatig vernieuwd worden, want anders blijft de muziek hetzelfde. Het zou handig zijn als dit automatisch bij verbinding met Wi-Fi gebeurde.

Door een koppeling met IFTTT is het mogelijk om een lijst van favoriete nummers bij te houden. Dat is leuk maar niet essentieel.

Conclusie

Als je graag zelf volledige playlists samenstelt en liedjes per stuk wil afspelen is Spotify nog steeds de beste keuze. Als je met weinig moeite prima muziekmixen op zak wil hebben, is MixRadio prima en bovendien gratis. Er is soms alleen een banner in de app, maar niet tussen de liedjes.

De muziekmix is in orde, app ziet er prettig uit en werkt vloeiend. Wat Apple met iTunes Radio niet voor elkaar kreeg, lukt deze startup uit de UK prima.

Reageer op artikel:
Getest: MixRadio is de gelukte versie van iTunes Radio
Sluiten