Getest: MixRadio is de gelukte versie van iTunes Radio

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Je ziet niet vaak dat apps van Windows Phone de oversteek naar iOS maken, toch is dat precies wat streamingdienst MixRadio heeft gedaan. De app met gepersonaliseerde muziekmixen is nu gratis beschikbaar voor Nederlandse iPhone-gebruikers.

MixRadio laat zich het best omschrijven als wat iTunes Radio had moeten zijn. De app bevat een groot aantal redactioneel samengestelde mixen, maar helpt je na het opstarten ook met een persoonlijke muziekmix maken.

OMT mocht de app tijdens de betafase al testen. Dit vinden wij er van:

Muziekmix maken: makkelijk en goed

Na het opstarten van de app log je in met een sociaal netwerk of je e-mail adres. Daarna ga je meteen aan de slag met maken van een persoonlijke mix. Je kiest welke genres en artiesten je leuk vindt en hebt snel een persoonlijke mix kan blijven finetunen met de like- en dislike-knoppen.
mixradio-001

Redactionele en automatische muziekkeuze

Naast je persoonlijke mix biedt de app ook redactionele mixen die zijn samengesteld door mensen en niet door computers. Er is een uitgebreid aanbod van redactionele mixen en deze zijn goed uitgebalanceerd en spelen vaak in op actuele evenementen, zoals het songfestival.

De automatische mix is soms voorspelbaar: na een paar dagen luisteren valt op dat sommige liedjes vaak voorbij komen en de volgorde soms hetzelfde is. Wel leuk is dat in Nederland ook Nederlandse artiesten meegenomen worden.
mixradio-mixen

Extra’s: mixen downloaden en IFTTT

De mogelijkheid om maximaal 4 mixen op te slaan voor offline luisteren is fijn. Na een tijdje luisteren moeten ze wel handmatig vernieuwd worden, want anders blijft de muziek hetzelfde. Het zou handig zijn als dit automatisch bij verbinding met Wi-Fi gebeurde.

Door een koppeling met IFTTT is het mogelijk om een lijst van favoriete nummers bij te houden. Dat is leuk maar niet essentieel.
mixradio-downloads

Conclusie

Als je graag zelf volledige playlists samenstelt en liedjes per stuk wil afspelen is Spotify nog steeds de beste keuze. Als je met weinig moeite prima muziekmixen op zak wil hebben, is MixRadio prima en bovendien gratis. Er is soms alleen een banner in de app, maar niet tussen de liedjes.

De muziekmix is in orde, app ziet er prettig uit en werkt vloeiend. Wat Apple met iTunes Radio niet voor elkaar kreeg, lukt deze startup uit de UK prima.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Er is nog zoveel meer uit windows phone dat de oversteek mag maken naar iOS of geïmplementeerd mag worden in iOS.

 • Profielfoto
  MajorApple

  Dit klinkt goed! Ik gebruik zelf MyRadio, wat vergelijkbaar is met deze app. Ik vind Spotify een geweldige uitvinding, maar doordat ik uit ALLE muziek kan kiezen weet ik niet meer wat ik moet gaan luisteren. Dit soort apps bieden voor mij uitkomst, gewoon je favoriete genres en artiesten aangeven en gaan. Ik keek daarom ook heel erg uit naar iTunes Radio, maar verwacht niet meer dat dat naar Nederland gaat komen, helaas.

 • Profielfoto
  jackybe67

  In de Belgische Store is de app niet te vinden.:-(

 • Profielfoto
  MacAanZee

  In het artikel staat ook dat de app nog in de betafase is. Dan staat hij volgens mij nog niet in de App Store.
  Als ie er is, ga ik hem uitproberen. Maar ik vraag me af of ik er blij van wordt. Vaak staan de muziek waar ik van hou niet in de lijsten en in elk geval wil ik mijn muziek zelf precies uitzoeken.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @MacAanZee: “De app met gepersonaliseerde muziekmixen is nu gratis beschikbaar voor iPhone-bezitters.”

  Hij is dus beschikbaar, maar wij hebben ‘m tijdens de beta getest.

 • Profielfoto
  iMaf

  @jackybe67 heb je een Amerikaans Apple iD? Anders moet je Drop ( van Jawbone) eens proberen is normaal gezien ook gratis en heeft nog enkele leuke extra’s als nearby en via twitter nummers ontvangen en versturen naar andere twitterraars

 • Profielfoto
  SvS

  Als in app aankoop beschikbaar komt voor t wegkopen van ads… die ads vind ik het ergste van alles. Maar ik wil niet vervelend klinken. Mooi stukje app!

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Bedankt voor de mededeling. Ik heb hem even snel uitgeprobeerd en de app bevalt tot nu toe goed.

 • Profielfoto
  flyinghigh

  Mooie app inderdaad. Microsoft heeft tegenwoordig meerdere fraai vormgegeven apps in de App Store staan, met goedwerkende integratie naar Onedrive. Zeg maar de iCloud dienst van MS. Die biedt tenminste een fatsoenlijke opslag van 20 GB in plaats van de miezerige 5GB van iCloud.

 • Profielfoto
  Jelle

  Misschien nog leuk om te vermelden dat het een doorstart is van Nokia MixRadio. Microsoft heeft het heeft doorverkocht aan het Japanse Line omdat ze al een eigen muziekdienst hebben met Xbox Music.

  Mijn ervaring met MixRadio is dat veel liedjes naar 30 seconden worden afgebroken. Net alsof ze alleen een licentie hebben voor een preview stukje.