Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 4 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe accessoires mogelijk: Apple Watch kan via geheime poort laden

De Apple Watch bevat een ‘geheime poort’ die doorgaans afgewerkt is met een klepje. Apple gebruikt deze waarschijnlijk om het besturings­systeem op het horloge te zetten of voor diagnostische doeleinden, maar er blijkt veel meer mogelijk.

Accessoiremaker Reverse Strap heeft ontdekt dat de Apple Watch via de poort geladen kan worden. Dat opent nieuwe mogelijkheden voor accessoires als snelladers en bandjes met extra accucapaciteit.

Officieel werkt de Apple Watch met een inductieve lader en een MagSafe-achtige connector, maar volgens Reverse Strap gaat laden via de 6-pins verborgen poort vele malen sneller. Het bedrijf is dan ook bezig met het maken van een bandje met geïntegreerde accu.

Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat andere accessoiremakers met vergelijkbare bandjes komen. Ontwikkelaars kunnen mogelijk ook op een andere manier gebruikmaken van de verborgen poort. Het is maar de vraag of Apple daar blij mee is en wat de gevolgen voor de garantie zijn.

  • De Reverse Strap is voor $249.99 vooruit te bestellen. Details over verzending en capaciteit ontbreken nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuwe accessoires mogelijk: Apple Watch kan via geheime poort laden
Sluiten