Nieuwe accessoires mogelijk: Apple Watch kan via geheime poort laden

Door: Raymon Mens - 10 reacties

De Apple Watch bevat een ‘geheime poort’ die doorgaans afgewerkt is met een klepje. Apple gebruikt deze waarschijnlijk om het besturings­systeem op het horloge te zetten of voor diagnostische doeleinden, maar er blijkt veel meer mogelijk.

Accessoiremaker Reverse Strap heeft ontdekt dat de Apple Watch via de poort geladen kan worden. Dat opent nieuwe mogelijkheden voor accessoires als snelladers en bandjes met extra accucapaciteit.

Officieel werkt de Apple Watch met een inductieve lader en een MagSafe-achtige connector, maar volgens Reverse Strap gaat laden via de 6-pins verborgen poort vele malen sneller. Het bedrijf is dan ook bezig met het maken van een bandje met geĆÆntegreerde accu.
reserve-strap-02-crop
Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat andere accessoiremakers met vergelijkbare bandjes komen. Ontwikkelaars kunnen mogelijk ook op een andere manier gebruikmaken van de verborgen poort. Het is maar de vraag of Apple daar blij mee is en wat de gevolgen voor de garantie zijn.

 • De Reverse Strap is voor $249.99 vooruit te bestellen. Details over verzending en capaciteit ontbreken nog.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Mich

  Nergens een aanduiding van specs. Hoelang gaat de Apple Watch extra mee enzo? Ofwel heb ik erover gekeken.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  “Details over verzending en capaciteit ontbreken nog”

 • Profielfoto
  aukem

  Zoveel geld voor wen accesoire van 100euro duurder

 • Profielfoto
  Roko

  Apple Watch wordt volgens mij niet voor niets draadloos geladen, want als je die via een kabel zou moeten aansluiten dan zou dat niet veel goeds betekenen voor de waterbestendigheid, een stekkerpoort laat zich moeilijk 100% afdekken. Zo’n bandje moet contact maken met de Watch en dat lijkt mij niet erg waterbestendig. Beetje sporten, beetje zweten en ineens vliegen de vonken uit je Power-strap:roll:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat extra batterijinhoud lijkt me niet zo belangrijk en ik zou daar zeker niet zoveel voor betalen! Tim Cook heeft beloofd dat de Apple Watch een lange dag mee kan op de batterij. Van gebruikers heb ik er nog geen commentaar of ervaringen van gelezen. Ben er wel benieuwd naar, maar wat is er voor bezwaar tegen om je Apple Watch elke nacht op te laten. Lijkt me geen enkel probleem. Waar ik veel meer benieuwd naar ben is of die ‘geheime poort’ toegang biedt aan veel interessanter mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld horlogebandjes met ingebouwde sensoren, die via apps nog veel meer dingen zouden kunnen meten die nu met de Apple Watch nog niet kunnen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Als je elk etmaal binnen 18 uur (maar waarschijnlijk in de praktijk een stukje minder) in het bereik bent van een oplader, is er geen probleem nee.

  Er zijn echter dagen dat ik dat niet haal. Om nu 250 dollar te betalen voor een paar uur extra gaat echter wel Ć©rg ver.

  Dan is een backup-batterijtje een eenvoudiger oplossing. En minstens 225 dollar goedkoper.

 • Profielfoto
  Bbriann

  @macaanzee, de apple watch gaat inderdaad een goede dag mee.
  Ik gebruite hem bijvoorbeeld voor een wandeling naar een andere stad in Californiƫ (5 mile) en dat kosste 50 minuten, waarna ik nog 80%bbatterij overhad.
  Verder is het bij normaal gebruik, dus af en toe CNN checken, en je berichten lezen/ beantwoorden, twitteren etc, goed te doen en heb ik meestal iets van 35% over….

  Dit is de Apple Watch 38mm Space Gray All Black sport

 • Profielfoto
  Bbriann

  Toevoeging bij reactie hierboven; de wandeling maakte gebruik van navigatie op de watch en de activitie tracker

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Het is inmiddels overduidelijk dat die poort bestaat, maar op de Apple Watch is deze toch afgesloten met een ijzeren kapje? Ik vraag me af hoe je die kan verwijderen :s

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Voorhamer en beitel….