Flickr met nieuwe apps voor iOS en OS X

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Fotodienst Flickr heeft zijn apps een grote update gegeven. Zowel de iOS-app as Flickr Uploadr voor OS X zijn aangepakt en hebben een nieuwe interface. Daarnaast zijn er ook veel onderhuidse verbeteringen en nieuwe bewerkingsmogelijkheden.

De nieuwe interface van Flickr op iOS komt je waarschijnlijk bekend voor. Net al de ingebouwde foto’s-app is er nu een fotorol-weergave. Met 1000GB gratis opslag voor iedereen en apps die gemaakte foto’s automatisch uploaden, wil Flickr een slimmere camerarol of back-up in de cloud zijn.

Flickr 4 voor iOS

Naast de nieuwe interface heeft Flickr-app ook nieuwe filters, een universele zoekbalk, de mogelijkheid om direct foto’s op Instagram te delen en krachtigere tools om foto’s te bewerken. Alle bewerkingen die je in de iOS-app uitvoert, worden meteen in de cloud opgeslagen en hebben geen effect op de foto’s in Apple’s eigen app op iOS.
flickr-ios-apps

Flickr Uploadr voor OS X

De nieuwe OS X-app van Flickr is niet gemaakt om foto’s te bekijken, maar doet vooral dienst als automatische back-up of uploader. De nieuwe app uploadt foto’s uit Dropbox, iPhoto en ook uit de nieuwe Foto’s-app van OS X 10.10.3 automatisch. Daarbij worden duplicaten gedetecteerd en foto’s door middel van een nieuw algoritme geïndexeerd.

Flickr categoriseert alle bestanden nu op meer dan 60 eigenschappen, zoals landschappen, dieren, screenshots, Panorama of zwart-wit. Geüploade foto’s zijn standaard private en alleen voor de accounthouder zichtbaar.
flickr-mac-uploadr

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Thijs.w

  Interessant, maar ik ben het niet van plan te gebruiken.:)

 • Profielfoto
  inod3

  Altijd weer heerlijk de comments van ontmoeting.nl. Lekker vitten om niks. Stelletje katten in een ton.

 • Profielfoto
  AdvanDongen

  Helemaal goed voor het Back-upen van mijn foto’s en video’s.
  Vraag is hoe lang dit gratis blijft?

 • Profielfoto
  Afroman

  Volgens mij is het al jaren gratis. Minstens 2. Daarvoor moest je inderdaad 45 dollar per jaar betalen maar toen was het ook onbeperkt.

 • Profielfoto
  Odie

  De hamvraag is: wat sta je middels hun voorwaarden allemaal toe om te doen met je foto’s. Daarbij is het niet gratis, maar is het adware. Wil je geen ads dan betaal je $49,95 per jaar.

  Daarbij: hoe fijn integreert dit met je iPhone? Foto’s worden nu automatisch voor mij in iCloud gepusht en zijn dus ook op mijn Mac beschikbaar. Ik kan foto’s wel automatisch van m’n iPhone naar Flickr laten pushen, maar vervolgens zijn ze niet automatisch beschikbaar op m’n Mac.

  Wat Flickr vooral laat zien hier is dat Apple erg duur is met z’n opslag. Vergelijkbare opslag kost bij Apple 20 euro per maand en dus 240 euro per jaar. Daarbij is Flicker echt HEEL wat goedkoper. En dan koop je niet eens hun prijzige hardware…