Pixelmator voor iPhone nu beschikbaar

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Photoshop-concurrent Pixelmator was al enige tijd beschikbaar op de Mac en sinds kort ook op de iPad. Vandaag is Pixelmator een universele app geworden en werkt deze ook op de iPhone. Bezitters van de iPad-versie downloaden ‘m gratis op hun iPhone.

Waar andere fabrikanten zoals Adobe aanvankelijk iOS-apps met beperkte functionaliteit uitbrachten, probeert Pixelmator juist zo compleet mogelijk te zijn. Ook de iPhone-app is erg compleet qua features.

Op de iPhone heeft Pixelmator de beschikking over lagen, meer dan 100 brushes, mogelijkheid tot kleurcorrectie, cropping, vormen, tekst en 14 ingebouwde effecten. Een overzicht van alle tools is hier te vinden.

Nieuw in Pixelmator op zowel iPad als iPhone zijn Distort Tools en Clone Tools. Deze maken de oversteek van Mac naar iOS. Voor goede prestaties op de iPhone en iPad, werkt Pixelmator met Metal. Deze door Apple in 2014 geïntroduceerde techniek laat apps de grafische chip vrijwel direct aanspreken, waardoor de prestaties maximaal zijn.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Alison

  Goed bezig, de jongens en meisjes van Pixelmator.

  Alison

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik snap niet hoe ze er bij Pixelmator in slagen om zo’n goeie software te verkopen voor zo weinig geld:D Ik zou bijna durven zeggen dat dit qua prijs/kwaliteit de allerbeste software ter wereld is…

 • Profielfoto
  rabuto

  Ben er ook erg gecharmeerd van,
  veel voor weinig.

 • Profielfoto
  tomc

  Maakt Pixelmator er straks een Microsoft verhaal van voor Adobe?
  Ik zie alvast een mooi toekomst in Pixelmator.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Pixelmator is in mijn ogen niet bepaald een concurrent voor Photoshop

 • Profielfoto
  IsSidha

  sinds het abo systeem van Adobe willen we maar wat graag van Adobe af, Photoshop is bij ons al vervangen door Pixelmator en dat is al de derde app, nog maar één te gaan

  Heel veel kwaliteit voor erg weinig geld

  En supertop dat het een zo goed als volledige versie is voor de iPad.. gaan de mannen en vrouw van design erg leuk vinden

 • Profielfoto
  Balsjer

  Pixelmator is een goede vervanger voor Adobe’s Photoshop voor de gemiddelde thuisgebruiker. Een (semi)professionele gebruiker zal misschien al gauw elementen missen, denk aan plug-ins etc…! Toch ik ben er tevreden mee hetgeen ik er mee doe. De prijs is perfect gezien wat je er voor krijgt.

  Het abonnementsvorm van Adobe moet ik persoonlijk gezegd niets van weten, je bent al verplicht je te registreren voor Cloud Computing (iPad / iPhone) anders kun je niet eens wat opslaan. Je hebt dus geen vrije keus men wil het liefst alleen nog een abonnementsvorm doordrukken (hetzij gratis of liefst nog betaald). Leuk zo’n verdienmodel, maar dat mag ieder voor zichzelf bepalen of hij / zij dat wil betalen per maand of jaar.

 • Profielfoto
  MvdM

  Apart. Ik heb op 3 april 2015 via iTunes de iOS app Pixelmator 1.1 gekocht. Wanneer ik Pixelmator op m’n iPhone (2.0.1) wil downloaden krijg ik alsnog €4,99 er bij te staan. Zou dat inhouden dat als ik 1.1 op een (nog aan te schaffen) iPad installeer ik niet zomaar mag upgraden naar 2.0.1?
  Update : kijk ik in iTunes, dan mag ik ‘m gratis upgraden:P

 • Profielfoto
  rammes

  Kan iemand me uitleggen wat er handig aan is om met een klein schermpje te lopen klooien om foto’s te bewerken?

 • Profielfoto
  MvdM

  Kan iemand me uitleggen wat er handig aan is om met een klein schermpje te lopen klooien om foto’s te bewerken?

  Ik heb de featurelijst er niet op nagekeken, maar ik kan me voorstellen dat de functies bepertkt zijn tot eenvoudige dingen als helderheid aanpassen en croppen etc. Tekenen of heel precies dingen bijwerken lijkt me inderdaad niet handig op een telefoon.

 • Profielfoto
  plonserd

  Natuurlijk is Pixelmator geen alternatief voor de professionele photoshoppers onder ons, maar voor de huis- tuin- en keukengebruiker is het een enorm goed en volledig alternatief voor een gekraakte versie van Photoshop:D

  Mijn geweten dankt me alvast.. Photoshop is altijd de enige illegale software op m’n Mac geweest.