Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 mei 2015

Een wassen Woz? Wordt werkelijkheid!

Naast Steve Jobs, krijgt ook Steve Wozniak een eigen beeld in Madame Tussauds. De mede-oprichter van Apple wordt de komende tijd door het museum in de was gegoten. Woz is in de herfst te zien, in eerste instantie in Madame Tussauds San Francisco.

Steve Wozniak was een van de tien genomineerde tech-iconen die om een plaats in Tussauds steden. Het museum vroeg bezoekers wie ze het liefst zouden zien. Woz schittert binnenkort naast Steve Jobs en Mark Zuckerberg.

Het maken van een wassenbeeld duurt ongeveer drie maanden. Daarvoor moeten ongeveer 250 metingen worden verricht en moet de mede-oprichter van Apple ruim drie uur stil zitten. Iets dat Woz er graag voor over heeft:

“Ik ben ontzettend enthousiast om onderdeel van de familie van Madame Tussauds te worden. Ik herinner me dat ik als kind het wassenbeeldenmusuem in Londen bezocht en hoe cool het was om een beeld van Mark Knopfler te zien.

Ik kan niet wachten om, net als vroeger, weer naast Jobs te staan!”

Het is afwachten of de wassen Woz ook in Nederland te zien is. Beelden van Madame Tussauds reizen vaak rond tussen de verschillende locaties. Zo was het beeld van Steve Jobs vorig jaar een tijdje in Amsterdam te bewonderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een wassen Woz? Wordt werkelijkheid!
Sluiten