Een wassen Woz? Wordt werkelijkheid!

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Naast Steve Jobs, krijgt ook Steve Wozniak een eigen beeld in Madame Tussauds. De mede-oprichter van Apple wordt de komende tijd door het museum in de was gegoten. Woz is in de herfst te zien, in eerste instantie in Madame Tussauds San Francisco.

Steve Wozniak was een van de tien genomineerde tech-iconen die om een plaats in Tussauds steden. Het museum vroeg bezoekers wie ze het liefst zouden zien. Woz schittert binnenkort naast Steve Jobs en Mark Zuckerberg.

Het maken van een wassenbeeld duurt ongeveer drie maanden. Daarvoor moeten ongeveer 250 metingen worden verricht en moet de mede-oprichter van Apple ruim drie uur stil zitten. Iets dat Woz er graag voor over heeft:

“Ik ben ontzettend enthousiast om onderdeel van de familie van Madame Tussauds te worden. Ik herinner me dat ik als kind het wassenbeeldenmusuem in Londen bezocht en hoe cool het was om een beeld van Mark Knopfler te zien.

Ik kan niet wachten om, net als vroeger, weer naast Jobs te staan!”

Het is afwachten of de wassen Woz ook in Nederland te zien is. Beelden van Madame Tussauds reizen vaak rond tussen de verschillende locaties. Zo was het beeld van Steve Jobs vorig jaar een tijdje in Amsterdam te bewonderen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Wel zo logies. Woz is misschien nog wel wat belangrijker dan steve. De apple 1 was toch meer zijn uitvinding ,die steve vervolgens goed op de markt heeft kunnen brengen met zijn ideeën.

 • Profielfoto
  The Redesigner

  effective. Power لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗

 • Profielfoto
  seek

  “I am incredibly excited to be inducted into the Madame Tussauds family. I remember visiting the London Museum as a kid, and how cool it was to see Mark Knopfler’s figure in wax,” … “I can’t wait to see my figure next to Jobs – it’ll be just like old times.”

  Nauwkeurige(r) vertaling:

  “Ik ben ongelofelijk opgewonden om te worden opgenomen in de Madame Tussauds familie. I herinner me het bezoeken van het Londense Museum als kind, en hoe cool het was om Mark Knopfler’s gestalte in was te zien,” … “Ik kan niet wachten om mijn beeld naast dat van Jobs te zien – het zal net zijn als vroeger.”

  Ik, die op details let, vind dit belangrijk.

 • Profielfoto
  ralpharma

  Er zal meer was voor nodig zijn dan voor Steve Jobs… Vraag me wel af wie er – wereldwijd – WOZ herkent in Madame Tussauds. Ik zou hem in elk geval niet in de buurt van Peter Jackson of personages uit the Lord of the Rings of Game of Thrones plaatsen…