Dropbox-update: productiever op iOS

4 reacties

Terwijl Nederland bevrijdingsdag vierde, heeft Dropbox zijn iOS-app een omvangrijke update gegeven. In versie 3.9 van de app worden een aantal productiviteitsfuncties toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om opmerkingen aan bestanden toe te voegen.

De mogelijkheid om opmerkingen aan bestanden toe te voegen werd eerder al aan de webinterface van Dropbox toegevoegd, nu is het ook vanaf iOS mogelijk. Daarnaast is het makkelijker om recente bestanden te vinden en is verdere Office-integratie aangekondigd.

 • Recente bestanden: Na de update zie je een nieuw tabblad met recente bestanden. Daarin zie je de laatst bijgewerkte bestanden, zo werk je vanaf een iPhone of iPad sneller door zonder eerst in mappen te zoeken naar het juiste bestand.
 • Opmerkingen: Als je Dropbox gebruikt om samen aan bestanden te werken, is het nu mogelijk om direct naast je bestanden te discussiëren. Handig om collega’s te laten weten dat je aan een document gewerkt hebt of een foutje tegen bent gekomen. Net als bij Twitter kan gebruik gemaakt worden van @vermeldingen.
 • Office-documenten maken: Binnen enkele weken is het mogelijk om in Dropbox zelfs een Word, Excel of PowerPoint-document aan te maken. Door integratie met Office voor iOS start je direct met bewerken.
 • 1Password: Bij het inloggen kan Dropbox voortaan direct gebruik maken van accounts opgeslagen in 1Password.

dropbox-39-trans
De update staat voor alle Dropbox-gebruikers klaar in de App Store.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  Één aantal wordt, niet één aantal worden. Verder prima artikel.

 • Profielfoto
  steveb

  deze verbeteringen zou ik vooral in osx gemakkelijk vinden.

 • Profielfoto
  steveb

  @Raymon
  bestaat er ook een gratis alternatief?

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  Één aantal wordt, niet één aantal worden. Verder prima artikel.

  Niet altijd, hoor.