Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 mei 2015

Criminelen misbruiken iPods bij skimmen

Je oude iPod Nano ligt misschien in de kast, maar onder criminelen is er groeiende interesse in het kleine apparaatje met camera. De vijfde generatie iPod Nano wordt vaak gebruikt bij skimmen. Vooral in de UK is het apparaatje populair onder skimmers.

De politie van Manchester laat aan The Daily Mail weten dat de kleine iPods vaak tegen de bovenkant van geldautomaten bevestigd worden om pincodes te filmen. Criminelen verpakken de iPods in metalen omhulsels.

De vijfde generatie iPod Nano is de laatste kleine iPod met camera en heeft geen touchscreen. Dat maakt het een compacte camera die beplakt kan worden met tape. De pas wordt bemachtigd door een mondje op de passleuf te plaatsen. Hierdoor lijkt het alsof de pas niet meer uit de pinautomaat komt.

Volgens de Britse politie werd het eerste geval van skimmen met een iPod in januari ontdekt. Toen maakten de criminelen nog gebruik van een iPod die met tape bevestigd was. Op recente foto’s is te zien dat gebruik wordt gemaakt van magneten. In Nederland is deze methode van skimmen nog niet gespot.

Reageer op artikel:
Criminelen misbruiken iPods bij skimmen
Sluiten