Compacte iPhone 7 met homeknop in het scherm (concept)

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Met de komst van de iPhone 6 (Plus) werd een veelgehoorde wens werkelijkheid: eindelijk een iPhone met groter scherm. Nadeel is dat de telefoon daar ook fysiek behoorlijk groter van werd. De home-knop neemt onder het scherm nog behoorlijk wat ruimte in.

Waarschijnlijk wil Apple de homeknop behouden, deze is handig als ‘escape’-knop en bevat de vingerafdrukscanner. Het Duitse ComputerBILD heeft wel een idee over hoe de iPhone 7 toch compacter kan.

Groot scherm met minder behuizing

Het tijdschrift bedacht een iPhone met in het scherm geïntegreerde home­knop. Zo past een 4,7- of 5,5-inch scherm in een compactere iPhone. De renders zijn van Nederlandse 3D-artist Martin Hajek.
iphone7-concept-001

Dual camera

In het concept zijn ook direct een gerucht verwerkt. Onlangs werd bekend dat Apple het veelbelovende camerabedrijf Linx Imaging heeft gekocht. Door gebruik te maken van meerdere sensoren dit bedrijf naar eigen zeggen DSLR-kwaliteit op smartphone-formaat leveren. De kenmerkende antenne-rand aan de achterkant van de iPhone is ook aangepakt.
iphone7-concept-004

Waarschijnlijkheid en iPhone 6s

Of het technisch en praktisch haalbaar is om het scherm van de iPhone bijna edge-to-edge te maken is maar de vraag. Naast het integreren van de homeknop, moeten ook de selfie-camera en speaker aan de voorkant van de telefoon kleiner gemaakt worden.

Apple zal het komende jaar niets aan het uiterlijk van de iPhone veranderen. Het gebruikelijke patroon is dat de iPhone 6s alleen hardware­matige vernieuwingen krijgt, maar in Cupertino wordt al aan de iPhone 7 gesleuteld.
iphone7-concept-005

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Er zijn teveel situaties waarbij dit niet werkt. Toetsenbord, video kijken, alle apps die op de locatie van de home button en earpiece speaker knoppen hebben…

 • Profielfoto
  Xcode

  Of het technisch en praktisch haalbaar is om het scherm van de iPhone bijna edge-to-edge te maken is maar de vraag.

  Jawel hoor, Samsung gaat met de Samsung S6 Edge zelfs al ‘de hoek om’.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  De Sharp Aquos Crystal is al bijna helemaal edge-to-edge. Helaas zit er aan de onderkant nog wel een (vrij brede) bezel. Zoiets zou Apple natuurlijk ook kunnen doen: alleen een dikke(re) bezel aan de onderkant.

  Zelf zou ik het wel mooi vinden als zowel de boven- als onderbezel smaller zouden worden en de homeknop zou veranderen in een Palm Pre-achtig knopje. Gewoon iets in een soort van trackball-formaat. De behuizing eromheen zou gebruikt kunnen worden voor de fingerafdrukscanner, die hoeft immers niet per se rond te zijn. Sterker nog, deze is in de 5S en 6 al niet rond; slechts een klein vierkantje in het midden van de home knop is actief.

 • Profielfoto
  Niels

  Yes please(y)

 • Profielfoto
  wensink

  Doe dan iets met force touch, die homebutton daar zo laten in het scherm is natuurlijk volkomen kansloos.

  Als ze dan die scanner ergens onder het glas doen en dan op het scherm projecteren waar je moet tappen kan dat prima.

  Ook mag van mij het hele scherm dan wel van saffier..

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  Het zou fantastisch zijn, maar ook een geweldig stukje engineering. Sharp heeft inderdaad een edge to edge telefoon en die bezel onderaan zit er niet voor niets.

  Als ze dit willen doen, zal het scherm zo dun moeten kunnen worden dat er de dikte van de minijack en lightning poort onderpassen, zonder dat de gehele telefoon dikker wordt.
  Daarnaast zijn er meer onderdelen in een telefoon die een bepaalde dikte hebben.

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Handig lijkt dit me niet, en het concept vind ik ook niet echt mooi. De iPhone 6 en 5(s&c) zijn mooier.

 • Profielfoto
  farl4web

  Doe dan iets met force touch, die homebutton daar zo laten in het scherm is natuurlijk volkomen kansloos.

  Als ze dan die scanner ergens onder het glas doen en dan op het scherm projecteren waar je moet tappen kan dat prima.

  Ook mag van mij het hele scherm dan wel van saffier..

  Bedankt voor deze ingeving. Ik denk dat jij het nog wel eens bij het rechte eind kan hebben! We zien het over een jaartje of 1,5 wel!;-)

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Leijk… vooral die speaker en frontfacing camera

 • Profielfoto
  Ron V Luyt

  Heb al veel smartphones gehad en mijn eerste iPhone de iPhone 6 is de mooiste, beste en meest betrouwbare van alle .

 • Profielfoto
  Phthisicus

  Sowieso moet je de telefoon dan een stuk minder lang maken. Zoals op de foto klopt de resolutie van 1080p niet meer.

 • Profielfoto
  apple-man

  Dat idee is zeker niet verkeerd ziet er zeer fraai uit. Maar wat het nadeel daarvan is. Apple moet voor die home knop een scherm produceren met een gat er in. Dat is niet alleen duurder maar dat kan ook een zwakke plek zijn voor het scherm. Als je die namelijk laat vallen dan is de plek rond die home knop het meest kwetsbaar. Als ik zou moet kiezen tussen een handigere home knop of sterker glas ging ik toch echt voor sterker glas.

 • Profielfoto
  floris4970

  als het zover komt dat de home button in de weg zit.. dan word hij digital, met force touch ofzo, dit is echt te onpraktisch voor woorden..

 • Profielfoto
  apple-man

  Heb al veel smartphones gehad en mijn eerste iPhone de iPhone 6 is de mooiste, beste en meest betrouwbare van alle .

  Daar heb je gelijk in de iphone is zeer betrouwbaar. Mijn vader wilde eerst niet aan de iphone. Hij zei waarom zou ik 700 euro uitgeven aan een smart phone. Hij vond zijn nokia lumia van rond de 300 euro goed genoeg. Maar dat ding was wel al na een paar jaar defect hij had namelijk vaak problemen met de sim kaart. Die werd vaak niet gevonden en een nieuwe hielp ook niet. Nu heeft hij dus alsnog een iphone gekocht en hij heeft spijt dat hij dit niet eerder gedaan heeft zo fijn vind hij die. Ik denk er zelf ook serieus aan om er binnen kort een te gaan kopen. Heb al een ipad Air 2 en macbook pro retina model 2012.
  Dan heb ik alles mooi compleet.

 • Profielfoto
  SvS

  Hoe moet je t vasthouden zonder dat je ongewild op een of ander button drukt in t iOS? Dus dat gaat ’t ‘m niet worden, althans voorlopig niet.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Je zou ook de homeknop alleen kunnen gebruiken voor het inloggen en uit slaapstand te halen en dan met een gesture naar home gaan net als op de iPad. Op de iPad doe ik niet anders.

 • Profielfoto
  onelab

  Interessant concept. Los van de technische uitdagingen een zeer fraaie smartphone om naar te kijken! Een stuk mooier dan de huidige 6.

  Ik heb alle iPhones in mijn bezit gehad en hoewel deze idd erg betrouwbaar is met een ontzettend fijn scherm en lekker snel etc… is het by far ook de lelijkste om naar te kijken!
  De antenne en de uitstekende lens blijven irritant ( en nu niet beginnen over stomme hoesjes enzo! Ik heb nog nooit een mooi hoesje gezien)

  De antenne oplossing in het getoonde concept is iig een stuk fraaier dan in de huidige phone.

  @svs : hoe hou jij je iPhone nu dan vast? Met force touch ontgrendeld hij pas als je ” force” gebruikt, net zoals hij nu pas ontgrendeld via code of fingerprint

  Dat er nog niet niemand begonnen is over de vermeende DSLR kwaliteit van de camera….;-)

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @onelab: DSLR kwaliteit, tsja het zal wel weer wat beter zijn als nu maar met een iPhone maak je kiekjes en fotograferen doe je met een fototoestel (DSLR) met goede lenzen met goed glas. Een beetje lens kost al zo’n €1200 dus leuk dat ze het DSLR noemen maar het zullen kiekjes blijven met een wat betere kwaliteit. Wil niet zeggen dat dat voor heel erg veel mensen genoeg zal zijn maar niet voor een (hobby) fotograaf.

 • Profielfoto
  ElsR

  Als-ie weer kleiner wordt ga ik hem zeker kopen, de 6 is te groot voor mijn kleine handen. Er is daarbij niet aan vrouwen gedacht die i.h.a. kleinere handen hebben dan mannen