Bliyoo: ‘All you can read’-app van Bruna

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Bruna is vandaag gestart met Bliyoo, een app voor onbeperkt lezen. Net als bij Spotify voor muziek en Netflix voor series en films kunnen gebruikers voor een vast bedrag per maand zoveel boeken en tijdschriften uit het assortiment lezen als ze willen.

Bliyoo komt met drie abonnementen. Een abonnement voor alleen boeken of alleen tijdschriften kost 9,95 euro per maand. Wil je allebei, dan is de dienst vijf euro duurder. De eerste maand proberen is gratis.

Niet alles valt onder Bliyoo

Het is goed opletten in Bliyoo-app, want niet alle boeken en tijdschriften vallen onder het all you can eat-abonnement. Het verschil wordt aangegeven door het Bliyoo-icoontje onder een titel. Deze ongelukkige constructie komt omdat Bliyoo voortbouwt op de bestaande Tablisto-app van Bruna, daarin konden tijdschriften en boeken los gekocht worden.
bliyoo-001

Aanbod wordt langzaam groter

Wij telden ongeveer 75 tijdschriften die met het Bliyoo-abonnement te lezen zijn, de boeken hebben we niet geteld. Volgens Bruna zijn er over een maand 10.000 boeken en tijdschriften in de app te lezen. Dat aantal moet later nog verdubbelen. Het totale aanbod in de winkel is met 250.000 boeken en tijdschriften flink groter.

Gebruikers kunnen maximaal 3 tijdschriften en 3 boeken tegelijkertijd lezen. Er kan in de collectie gezocht worden, maar er zijn ook secties voor mannen, vrouwen en verschillende thema’s. Het leesplezier is op de iPad groter dan op het kleine iPhone-scherm, waar het vooral veel zoomen en scrollen is.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  JWB

  Het is goed opletten in Bliyoo-app, want niet alle boeken en tijdschriften vallen onder het all all you can eat-abonnement.

  Sommigen verslinden boeken inderdaad!;-)

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Wanneer gaat de app de grote wereld markt op? Als ze verstandig zijn doen ze het snel voordat iemand ze voor is.

 • Profielfoto
  IsSidha

  weer 15 euro erbij.. daarmee zijn we dus op 34 euro per maand aangeland voor films boeken en muziek.. en dekt het voorlopig nog steeds niet eens de helft van wat ik zou willen.. en moet je ook nog extra kosten maken voor de databundel, of alleen gebruik van maken als je wifi hebt..

  word een dure hobby zo

 • Profielfoto
  macpeto76

  Concurrent voor Blendle?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nee?..:)


  @ IsSidha. Je kunt ook nog steeds naar de bibliotheek voor je boeken, tijdschriften en videootjes hoor. Dat is een stuk voordeliger.