Apple Watch in de auto? Nederlander wil een proefproces

Apple rmens 8 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Deze week kon je op OMT lezen dat het Ministerie van Infrastructuur en Milieu van mening is dat een smartwatch af moet in de auto. Wie betrapt wordt op het dragen van bijvoorbeeld een Apple Watch achter het stuur, riskeert een boete van 230 euro.

Voor de wet staat het dragen van een Apple Watch gelijk aan het vasthouden van een smartphone. Onzin, vindt Nederlandse Apple-fan Menno Swart. Hij wil daarom een proefproces starten.

Swart, in het dagelijks leven televisiemaker, laat aan de redactie weten het onbegrijpelijk te vinden dat het dragen van een smartwatch feitelijk strafbaar is. Hij benadrukt geen voorstander te zijn van bellen en berichten sturen met een Apple Watch achter het stuur, maar is het oneens met het feit dat alleen het dragen al voor een fikse boete kan zorgen.

De Nederlander ziet het liefst dat de wet gemoderniseerd wordt. Deze maakt momenteel geen onderscheid tussen een smartwatch en mobiele telefoon, volgens Swart is dat op zijn minst twijfelachtig.

Hij hoopt via een Facebook-pagina gelijkgestemden te vinden om samen een proefproces uit te lokken en een goede raadsman te financieren. Dat uitlokken wordt nog lastig, want zou een motoragent het verschil tussen een gewoon horloge en een smartwatch zien? Swart is echter vastbesloten, volgens hem gaat het om het principe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen