Apple start beta van eigen analytics-dienst

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Ongeveer een jaar na de aankoop van TestFlight begint Apple zijn diensten voor ontwikkelaars uit te breiden. Vandaag is een betaversie van App Analytis aangekondigd. Ontwikkelaars kunnen zich via iTunes Connect inschrijven voor de beta.

Met App Analytics kunnen ontwikkelaars bekijken hoe gebruikers apps daadwerkelijk gebruiken. Denk aan de tijd die in ieder deel van een app wordt doorgebracht, maar ook wanneer crashes voorkomen en welke menu-opties het meest worden gebruikt.

Er bestaan al langer app-analysediensten zoals Crashlytics, Flurry en ook Google heeft een eigen analytics-dienst voor apps. Het voordeel van Apple’s dienst is dat deze direct met iOS samenwerkt om gegevens te verzamelen. Ook de privacy is gewaarborgd, gebruikers kunnen zelf kiezen of ze gegevens met ontwikkelaars delen.

Ontwikkelaars zien een uitnodiging in iTunes Connect.
Ontwikkelaars zien een uitnodiging in iTunes Connect.

Waarschijnlijk horen we tijdens WWDC 2015 meer over de app-analysedienst van Apple. Mocht je nu al willen bepalen of je gegevens wil delen, dan stel je dat als volgt in: Instellingen > PrivacyDiagnose en gebruik > Deel met appontwikkelaars.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  En waar is de grens van privacy ?

  Voor de amateurs roepen : ik heb niks te verbergen.
  Vandaag is het de tijd en aantal keren app geopend word.

  Volgende week bel je de helpdesk en nemen ze op :
  “Ow u zit in level 49 vast, voor 0,79 euro geven we 3 hints.”

  Let eens op bij aanmelden van iets, of registeren (wat ook steeds vaker moet). Hoeveel invulvelden er zijn die eigenlijk diegene niks aan gaat.

  De grens van privacy… waar is die, en waar is die niet ?

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Uiteraard krijgt de ontwikkelaar alleen geanonimiseerde statistieken zoals: 80% van je gebruikers zat tussen de 1 en 3 minuten in je app, of 60% van je gebruikers hebben de app de afgelopen 7 dagen gebruikt. Wat is daar in hemelsnaam mis mee??