Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 mei 2015

Apple start beta van eigen analytics-dienst

Ongeveer een jaar na de aankoop van TestFlight begint Apple zijn diensten voor ontwikkelaars uit te breiden. Vandaag is een betaversie van App Analytis aangekondigd. Ontwikkelaars kunnen zich via iTunes Connect inschrijven voor de beta.

Met App Analytics kunnen ontwikkelaars bekijken hoe gebruikers apps daadwerkelijk gebruiken. Denk aan de tijd die in ieder deel van een app wordt doorgebracht, maar ook wanneer crashes voorkomen en welke menu-opties het meest worden gebruikt.

Er bestaan al langer app-analysediensten zoals Crashlytics, Flurry en ook Google heeft een eigen analytics-dienst voor apps. Het voordeel van Apple’s dienst is dat deze direct met iOS samenwerkt om gegevens te verzamelen. Ook de privacy is gewaarborgd, gebruikers kunnen zelf kiezen of ze gegevens met ontwikkelaars delen.

Ontwikkelaars zien een uitnodiging in iTunes Connect.

Waarschijnlijk horen we tijdens WWDC 2015 meer over de app-analysedienst van Apple. Mocht je nu al willen bepalen of je gegevens wil delen, dan stel je dat als volgt in: Instellingen > PrivacyDiagnose en gebruik > Deel met appontwikkelaars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple start beta van eigen analytics-dienst
Sluiten