Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 11 mei 2015

‘Apple Music krijgt toch gratis content’

Apple zou toch van plan zijn een aantal gratis functies op te nemen in zijn muziekdienst die waarschijnlijk tijdens WWDC gepresenteerd wordt. Eerder werd nog aangenomen dat de vervanger van iTunes en Beats Music alleen betaalde abonnementen zou hebben.

Volgens het doorgaans goed ingelichte Re/Code gaat het om een gratis proefperiode van een tot drie maanden. Daarnaast zouden er gratis gecureerde playlists komen die vergelijkbaar zijn met iTunes Radio.

Als laatste zou Apple op een model broeden dat vergelijkbaar is met YouTube of SoundCloud. Dit geeft artiesten zelf de mogelijkheid muziek voor gratis distributie laat uploaden. Vaak wordt dit gebruikt voor de promotie van nieuwe releases. De precieze uitwerking hangt nog af van onderhandelingen die Apple met platenmaatschappijen voert, aldus Re/Code.

Volgens recente geruchten doet Apple zijn nieuwe muziekdienst tijdens WWDC 2015 uit de doeken. Deze zou wereldwijd gelanceerd worden en het door Apple gekochte Beats Music als basis hebben. Daarbij worden playlists niet alleen door computers, maar ook door mensen samengesteld.

Eerder beweerden insiders dat Apple platenmaatschappijen bij onderhandelingen gevraagd zou hebben om de gratis distributie van muziek naar Spotify en YouTube te stoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple Music krijgt toch gratis content’
Sluiten