Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 22 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Apple Maps krijgt OV-routes in iOS 9’

Een langverwachte functie voor Apple Maps wordt in iOS 9 waarschijnlijk werkelijkheid. Volgens bronnen van 9to5Mac’s Mark Gurman krijgt de volgende versie van de Kaarten-app ook de mogelijkheid om routes voor metro, tram, trein en bus te plannen.

Aanvankelijk wilde Apple de OV-functies samen met iOS 8 lanceren, maar interne problemen en weinig beschikbare data van vervoerders hielden dat naar verluidt tegen. Er zijn ook plannen voor indoor navigatie.

Volgens bronnen van Gurman wordt het mogelijk om routes te plannen, maar ook om de vertrektijden per halte te bekijken. Het is nog onduidelijk in welke landen de OV-info beschikbaar is. Gebruikers zouden een pushnotificatie kunnen krijgen als er nieuwe steden toegevoegd worden.

Robots voor indoor navigatie

Het blijft niet bij het toevoegen van OV-informatie. Apple zou zich van Google Maps willen gaan onderscheiden door onder andere het bieden van indoor navigatie. Het bedrijf zou hiervoor robots hebben gebouwd die met behulp van iBeacons snel en nauwkeurig grote gebouwen in kaart kunnen brengen.

De robots worden naar verluidt al op de Apple Campus getest. Tijdens WWDC 2015 op 8 juni horen we er waarschijnlijk meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple Maps krijgt OV-routes in iOS 9’
Sluiten