Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 mei 2015

Apple koopt veelbelovend GPS-bedrijf

Het Amerikaanse bedrijf Coherent Navigation is door Apple overgenomen. Het bedrijf richt zich op nauwkeurige plaatsbepaling door meerdere GPS-technologieën te combineren. De oprichters van het bedrijf zijn al sinds januari aan het werk in Cupertino.

Apple bevestigde de overname tegenover The New York Times en wilde verder niets kwijt over de plannen die het met de technolgie en werknemers van Coherent Navigation heeft. De oprichters van het bedrijf werken volgens hun LinkedIn-profiel nu op kaartenafdeling van Apple.

Coherent werd in 2008 opgericht door alumni van elite-universiteiten Cornell en Harvard. Het ontwikkelde technologie die extreem nauwkeurige positie­bepaling mogelijk maakt, volgens de makers tot op de centimeter nauwkeurig. Het maakt daarvoor gebruik van High Integrity GPS (“iGPS”), een systeem dat ook laagvliegende telecommunicatiesatellieten om de positie te bepalen.

De afgelopen jaren kocht Apple veel bedrijven die zich met kaarten en GPS bezighouden. Zo werden de ontwikkelaars achter WifiSlam, PinDrop en Broadmap ingelijfd. Het ligt voor de hand dat Apple zijn eigen kaartendienst wil verbeteren. Deze bestaat sinds 2012, maar kan volgens velen nog niet op tegen Google Maps. Apple Maps krijgt een steeds prominentere rol in navigatie op de Apple Watch maar ook in de auto met CarPlay.

Reageer op artikel:
Apple koopt veelbelovend GPS-bedrijf
Sluiten