Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 mei 2015

Apple doet Augmented Reality-aankoop

Je telt in Silicon Valley niet echt meer mee als je geen augmented of een virtual reality proefproject in de boeken hebt staan. Zo liet Google gisteren zijn nieuwste VR-plannen zien tijdens Google I/O.

Buiten een paar patenten bleef het bij Apple echter erg stil tot nu toe. Of daar snel verandering in komt weten we niet, maar augmented en virtual reality lijken wel op de radar te staan in Cupertino. Het bedrijf blijkt namelijk een Duitse AR-startup gekocht te hebben.

Het Duitse Metaio focust zich al meer dan 10 jaar op het maken van augmented reality-proof of concepts en commerciële producten. Op de showreel van het bedrijf zijn praktische toepassingen te zien zoals het plaatsen van een virtuele inrichting in een huiskamer maar ook geavanceerde AR-voorbeelden waarbij objecten in de vrije ruimte herkend en van extra informatie voorzien worden.

https://www.youtube.com/watch?v=2HRW-yDgzA8

Of en zo ja welke concrete plannen Apple heeft met Metaio is niet bekend. Het bedrijf koopt immers vaker kleine bedrijven maar kan dat om verschillende redenen doen: patenten, talent of concrete technieken en toepassingen.

Het zal Apple in ieder geval niet te doen zijn geweest om een patent voor een augmented reality-bril. Dat heeft het bedrijf al sinds 2012 in huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple doet Augmented Reality-aankoop
Sluiten