Apple doet Augmented Reality-aankoop

Door: Koen van Tongeren - 9 reacties

Je telt in Silicon Valley niet echt meer mee als je geen augmented of een virtual reality proefproject in de boeken hebt staan. Zo liet Google gisteren zijn nieuwste VR-plannen zien tijdens Google I/O.

Buiten een paar patenten bleef het bij Apple echter erg stil tot nu toe. Of daar snel verandering in komt weten we niet, maar augmented en virtual reality lijken wel op de radar te staan in Cupertino. Het bedrijf blijkt namelijk een Duitse AR-startup gekocht te hebben.

Het Duitse Metaio focust zich al meer dan 10 jaar op het maken van augmented reality-proof of concepts en commerciële producten. Op de showreel van het bedrijf zijn praktische toepassingen te zien zoals het plaatsen van een virtuele inrichting in een huiskamer maar ook geavanceerde AR-voorbeelden waarbij objecten in de vrije ruimte herkend en van extra informatie voorzien worden.

https://www.youtube.com/watch?v=2HRW-yDgzA8

Of en zo ja welke concrete plannen Apple heeft met Metaio is niet bekend. Het bedrijf koopt immers vaker kleine bedrijven maar kan dat om verschillende redenen doen: patenten, talent of concrete technieken en toepassingen.

Het zal Apple in ieder geval niet te doen zijn geweest om een patent voor een augmented reality-bril. Dat heeft het bedrijf al sinds 2012 in huis.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Myquandro

  Ik zie mezelf nog niet de hele dag een bril dragen voor iets als een overlay met extra info, maar een app die specifieke info koppelt aan het beeld dat de camera vast legt lijkt mij handig even als een mogelijke intergratie (met CarPlay misschien) waarbij informatie wordt getoond via de voorruit van de auto met informatie van het navigatiesysteem waarbij het exact aankomst adres bijvoorbeeld gehighlight wordt en meer van dat soort. Ik zie wel mogelijkheden, maar niet in algemeen gebruik. Ben wel benieuwd wat Apple kan gaan doen.

 • Profielfoto
  teijee

  Is een bedrijf nog een startup na 10 jaar???

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Dat filmpje geeft mij een hele goeie indruk. Ik ben benieuwd wat Apple wilt gaan doen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Super gaaf. Maar je hebt zo wel je handen vol.

  Misschien is dan een AR bril misschien handiger als je het gebruikt voor toets en instructies?

 • Profielfoto
  Ferry

  Hoe lang kun je een bedrijf eigenlijk ‘startup’ blijven noemen? Metaio werd opgericht in 2003!

 • Profielfoto
  essiw

  Ik zie hier wel ongelukken mee gebeuren als mensen dit echt op straat (en in de auto:| gaan gebruiken), je hebt je aandacht er dan niet bij.

 • Profielfoto
  steveb
 • Profielfoto
  IsSidha

  Is een bedrijf nog een startup na 10 jaar???

  het is tegenwoordig hip om een bedrijf waar niemand ooit van gehoord heeft een start-up te noemen in plaats van onbekend.. blijkbaar
  :x

 • Profielfoto
  IsSidha

  Het bedrijf achter de technology van Ikea.. kom maar op met die keuken.. of gaat die nu ook over naar Apple..:razz: