Apple bevestigt: Flagship Store in Brussel

10 reacties

Eigenlijk wisten we het al een tijdje door een grote hoeveelheid vacatures en bouwplannen, waar OMT je als eerste foto’s van liet zien. Vandaag is ook bij Apple het hoge woord eruit: Brussel krijgt een Apple Store en niet zo maar een, maar een heuse flagship store.

Een woordvoerder laat aan Het Nieuwsblad weten dat Apple zich verheugt op het brengen van ‘een unieke retail ervaring naar klanten in België’. Verder geen nieuwe info over de winkel aan de Gulden Vlieslaan.

De ‘flagship store’ komt het prestigieuze woon-winkelgebied Le Toison d’Or. Apple neemt intrek in de hoek van een van de nieuwe gebouwen. De winkel krijgt 1500m2 winkeloppervlak en een mezzanine. Een flagship store is vaak de mooiste Apple-winkel van het land. Daarnaast worden er worden extra workshops geven, zoals ook in Amsterdam regelmatig gebeurt.

Apple wil niets kwijt over de openingsdatum, maar verwacht wordt dat de winkel in de herfst gereed is. Geruchten over een Apple Store in Brussel gaan sinds 2013. OMT wist eerder te melden dat de inrichting van het pand begonnen was. Apple heeft ook een groot aantal vacatures open staan.

Na Brussel volgen naar verluidt stores in Antwerpen en Gent.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Hasoweh

  Ik vind Antwerpen meer een stad om een flagship store te plaatsen.

 • Profielfoto
  flappah

  Het zou zo maar kunnen dat er ook in Antwerpen een flagship store gebouwd wordt. In Nederland zijn zowel in Den Haag als in Amsterdam flagship stores dus dit zou voor Antwerpen en Brussel ook wel eens kunnen gelden.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Apple heeft helemaal niet bevestigd dat er een Store in Brussel komt.

  Buiten de melding dat zij naar België komen, is nog NIETS bevestigd.

  ‘We kijken er naar uit om de unieke Apple retail ervaring naar onze klanten in België te brengen.’

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  KarelWillem Ja natuurlijk ze gaan medewerkers naar het kruidvat sturen om ons daar een unieke ‘retail ervaring’ te geven… je hebt gelijk…WAT DENK JE ZELF DAT ERMEE BEDOELEN?

 • Profielfoto
  yasser

  “Daarnaast worden er worden extra workshops geven, zoals ook in Amsterdam regelmatig gebeurt.”

  klein foutje;-)

 • Profielfoto
  Bman

  Het zou zo maar kunnen dat er ook in Antwerpen een flagship store gebouwd wordt. In Nederland zijn zowel in Den Haag als in Amsterdam flagship stores dus dit zou voor Antwerpen en Brussel ook wel eens kunnen gelden.

  De Store in Den Haag is strikt genomen geen Flagship Store (aldus het personeel zelf).

 • Profielfoto
  Zakske

  Apple heeft helemaal niet bevestigd dat er een Store in Brussel komt.

  Buiten de melding dat zij naar België komen, is nog NIETS bevestigd.

  Daar heb je helemaal gelijk in, maar iedereen met een IQ boven de 58 heeft genoeg aan dit bericht plus bovenstaande foto’s om de conclusie te kunnen trekken dat de Apple Store in dat gebouw komt. Of ken jij soms een ander bedrijf dat vele maanden aan een stuk een gebouw in zwart inpakpapier verpakt, om er enkele weken voor de opening een Apple-logo op te plakken? Nee… dat dacht ik al.

 • Profielfoto
  Dali

  Schitterende locatie voor een flagship store. Alle fancy merken liggen daar tegenwoordig.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Vind het nou niet echt een mooi gebouw…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Helemaal duidelijk dat die Store daar echt wel komt.:)

  Maar de kreet ‘Apple bevestigt: Flagship Store in Brussel’ gaat nergens over. Want dat heeft Apple dus niet bevestigd.

  Zou overigens wel een mooi stuntje zijn als de zwarte bekleding weg gaat, en C&A haar flagship store opent.:)
  Als ik een winkel was die een verbouwing ging doen, zou ik mooi die winkel-bekleding van Apple kopiëren. Dat geeft aardige roering in de media namelijk.