App Analytics nu voor alle ontwikkelaars

5 reacties

Heb je een app in de iOS App Store? Dan kan je nu gebruik maken van de eigen Analytics-dienst van Apple om inzicht te krijgen in hoe je app het doet en hoe deze zoal gebruikt wordt. Het eerder door Apple aangekondigde App Analytics is nu een open beta.

Het voordeel van Apple’s eigen dienst is dat deze direct vanuit iOS en de App Store gegevens verzameld en niet afhankelijk is van externe implementaties. App Analytics is te vinden in iTunes Connect.

App Analytics verzamelt data bij gebruikers met iOS 8 of hoger op opt-in basis. Bij de installatie van een toestel of upgrade naar iOS 8 is daar wel of geen toestemming voor gegeven. Ontwikkelaars zijn geen persoonlijke gegevens, maar bijvoorbeeld wel hoe vaak een app in de App Store bekeken is, hoe vaak deze geïnstalleerd is en hoe vaak deze ook echt gebruikt wordt.
omt-analytics
Mocht je als eindgebruiker willen bepalen of je gegevens wil delen, dan stel je dat als volgt in: Instellingen > Privacy > Diagnose en gebruik > Deel met appontwikkelaars.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Toppe

  Jullie worden niet rijk van de app…

 • Profielfoto
  Xcode

  App Analytics verzamelt data bij gebruikers met iOS 8 of hoger op opt-in basis. Bij de installatie van een toestel of upgrade naar iOS 8 is daar wel of geen toestemming voor gegeven. Ontwikkelaars zijn geen persoonlijke gegevens, maar bijvoorbeeld wel hoe vaak een app in de App Store bekeken is, hoe vaak deze geïnstalleerd is en hoe vaak deze ook echt gebruikt wordt.

  Oftewel: sommige weergegeven statistieken zijn maar een fractie van het werkelijke gebruik?

 • Profielfoto
  Lucas V

  Ja jullie mogen het gewoon weergeven

 • Profielfoto
  Bman

  OMT app downloads = staatsgeheim

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Jammer dat we blijkbaar niet mogen zien hoevaak de OMT-app gedownload is x)