Amphetamine: moderne tijdsklok voor Mac

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Standaard schakelt OS X de sluimerstand van je beeldscherm of Mac na een bepaalde tijd in. Dat is gunstig voor je accu of energierekening, maar tijdens een presentatie, audio-opname of ander project wil je niet dat het scherm dimt of je Mac in sluimerstand schiet.

De app Amphetamine is een modern alternatief voor Caffeine. De apps dienen hetzelfde doel, maar Amphetamine is moderner en functioneler. Zo is er de mogelijkheid om je Mac volgens een tijdschema wakker te houden of een timer te zetten.

Naast uitgebreidere functionaliteit is Amphetamine grafisch gezien bij de tijd. Caffeine is in 2010 voor het laatst bijgewerkt en doet zijn werk nog prima, maar ondersteunt het donkere thema van Yosemite en Retina niet.
mac-awake-aph
Amphetamine nestelt laat zich net als Caffeine in de menubalk van OS X en laat zich daar met een rechter muisklik activeren of deactiveren. Optioneel kies je een tijdsschema, maak je presets en wijst sneltoetsen toe. Wij raden aan om onder het menu Preferences > Appearance te kiezen voor Run in Menu Mode. Dan laat de app zich volledig vanuit de menubalk bedienen.
awake002

 • Amphetamine is een gratis download in de Mac App Store

Via: iFun

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Rygu

  Ik gebruik nog NoSleep 1.3.3 (specifiek die versie). Daarmee kan ik met één klik sleep aan-/uitzetten, is ook heel handig. https://code.google.com/p/macosx-nosleep-extension/downloads/list

 • Profielfoto
  LabombaNL

  Functioneler dan caffeine, maar waarom gebruiksvriendelijker? Caffeine is 1 knopje voor in-/uitschakelen.

 • Profielfoto
  hokkie

  Ik zie ook geen reden voor overstappen. Iets uit 2010 wat nog uitstekend draait.

 • Profielfoto
  Qapla

  Ik vind het icoontje mooier.

 • Profielfoto
  iMaf

  @Sn0w0nS het welke, de pil of de stomende tas koffie die hier al jaren staat te dampen en die dat nog vele jaren mag doen ☕️

 • Profielfoto
  Niels de Vos

  Ik vind dit icoontje ook iets rustiger dan Caffeine. Verder had Caffeine ook enkele goed bereikbare functies met de right-click.
  En fijn dat Amphetamine zelfs 10.6 ondersteunt!, mijn systeem. Zie ik niet vaak meer met nieuwe apps.