Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 mei 2015

ABN AMRO met compleet vernieuwde app

ABN AMRO heeft zijn Mobiel Bankieren-apps voor iOS en Android vernieuwd. De app heeft een nieuw ontwerp gekregen en het menu is hetzelfde als in Internet Bankieren in de browser. Daarnaast zijn er nieuwe functies die mobiel bankieren sneller moeten maken.

Door de menustructuur van de app en bankieren in de browser gelijk te trekken, zijn bestaande en nieuwe functies makkelijker te vinden. Nieuw is onder andere een takenlijst voor geplande overboekingen en duidelijker inzicht in de status van een opdracht.

Het ontwerp van de app laat zich omschrijven als een mix tussen iOS 8 en Material Design van Google. Opdrachten en personen kunnen een profielfoto en krijgen, dat noemt ABN visueel bankieren. Eenmaal ingesteld boek je geld over naar een persoon in plaats van een (te) lang IBAN-nummer.

In het rekeningen-scherm is een nieuw filter ingebouwd dat je snel verschillende soorten opdrachten laat bekijken. Deze hebben nu ook duidelijkere iconen. Als laatste heeft de iPhone 6 Plus wat extra aandacht gekregen en maakt de app beter gebruik van het grote scherm. Helaas ontbreekt ondersteuning voor Touch ID nog, dat doet ING voorlopig beter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ABN AMRO met compleet vernieuwde app
Sluiten