’12-inch iPad Plus krijgt USB-C, NFC, meer’

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Nu de huidige iPad kwartaal na kwartaal slechter verkoopt, is de vraag wat Apple gaat doen om de tablet opnieuw een boost te geven. Naar verluidt moet een 12,9-inch iPad Plus het tij keren. AppleInsider heeft nieuwe details over de grote tablet gepubliceerd.

Volgens anonieme bronnen van de website krijgt de iPad Plus een USB C-aansluiting. Apple ruste eerder de 12-inch Retina MacBook al met de kleine, omkeerbare USB-poort uit. Daarnaast zou de grote iPad ondersteuning voor Force Touch en NFC krijgen.

De bron van AppleInsider kon niet zeggen of USB-C de Lightning-aansluiting gaat vervangen, maar eerder gelekte schetsen en foto’s van vermeende prototypes tonen twee aansluitingen. Daarmee zou de iPad Plus de eerste iPad worden waar gemakkelijk randapparatuur op aangesloten kan worden.

Betaalterminal voor Apple Pay

Daarnaast zou de grotere iPad ondersteuning voor NFC krijgen. Volgens de bron van AppleInsider is een 12-inch iPad niet gemaakt om mee te betalen, maar zou de iPad kunnen gaan dienen als betaalterminal voor Apple Pay. De tablet zou daarmee als kassasysteem voor retailers kunnen dienen, een nieuwe markt voor Apple en IBM?

Het scherm zou 12,9-inch groot worden en net als de Apple Watch en nieuwe MacBooks drukgevoelig (Force Touch) zijn. Om een bijgeleverde Bluetooth-stylus goed te laten werken zou de latency van het scherm flink verlaagd zijn. Dit is in lijn met eerdere geruchten over de grote iPad.
ipad-stylus-adobe-16x9
Het is nog onbekend wanneer Apple de XL-tablet uit de doeken gaat doen. De naam zou al vast staan: iPad Air Plus. In het geruchtencircuit wordt de tablet vaak iPad Pro genoemd.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  http://www.gamekings.tv/videos/gearkings-over-de-surface-pro-3/

  Hier alvast een leuke review over het apparaat waar de iPad pro het tegen op gaat nemen.

 • Profielfoto
  wensink

  De naam iPad Air Plus staat helemaal niet vast, de iPad Mini heet namelijk ook geen iPad Air Mini. Ik vind iPad Pro veel beter klinken en volgens mij kun je er dan ook meer voor vragen.

 • Profielfoto
  Niels

  iPad Air 3 Pro Plus;!

 • Profielfoto
  steveb

  zo voorspelbaar.
  bij de aankondiging van apple pay zag ik het apple kassa systeem aankomen
  en toen waren er al geruchten van een grote ipad

  wat hebben we wel nodig? apple pay en touch id voor alle mac ‘s.

 • Profielfoto
  Tov

  En draait zo’n ipad pro dan op ios of osx?

 • Profielfoto
  phd1975

  @Tov: ik denk iOS. Over een aantal jaar zal elk Apple device iOS draaien vermoed ik.

 • Profielfoto
  winwiz

  Ik denk dat de binnenkant grotendeels gelijk zal zijn aan de nieuwe Macbook. Het board wat er in zit past makkelijk ook in de iPad Pro. Dan hebben ze een touch versie als iPad en een laptop versie als Macbook.

  Ze zouden er dus gewoon OSX op kunnen laten draaien.

 • Profielfoto
  chrispis

  Google: latency

 • Profielfoto
  knekkie

  Waarom zou je er iOS op draaien als het een Pro apparaat gaat worden?
  Is het niet aannemelijk dat tijdens de WWDC2015 CocoTouch (of hoe dat heet) uit iOS geĆÆntegreerd zit in de nieuwe versie van Mac OSX? inclusief de mogelijkheid om iOS apps op MacOSX te draaien. Voor wie het wil is het aanwezig voor wie er niks mee te maken wil hebben zal er niks van merken.

  Die kant gaat MS met Windows 10 op. Als je het goed uitvoert geen gek idee

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  Je komt met zo’n apparaat wel in een andere markt terecht, meer in de richting van de Sony Digital Paper. En dan zou ik misschien eerder voor dat apparaat kiezen (als-ie iets goedkoper wil worden, dan).

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Een iPad, groter dan een MacBook? Hoe wil je zo’n ding in je handen vast gaan houden en gaan besturen?:o

 • Profielfoto
  nebilem

  De naam iPad Air Plus staat helemaal niet vast, de iPad Mini heet namelijk ook geen iPad Air Mini. Ik vind iPad Pro veel beter klinken en volgens mij kun je er dan ook meer voor vragen.

  Jij wilt dus dure producten? OMG hahahahhahahahahaha

 • Profielfoto
  SvS

  Splitscreen svp bij zo’n grote.