Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 april 2015
Leestijd: 2 minuten

WWDC 2015 van 8 tot en met 12 juni


Apple heeft bekendgemaakt dat de 26e editie van de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) zal plaatsvinden van 8 tot en met 12 juni in het vertrouwde Moscone West te San Francisco. Tijdens WWDC geeft Apple een eerste blik op OS X 10.11 en iOS 9. De aankondiging spreekt van The epicenter of change. Dat schept verwachtingen.

iOS 9, OS X 10.11 en meer

Jaarlijks opent de WWDC op maandag met een presentatie van de nieuwe functies in iOS en OS X. Dit jaar zullen Tim Cook en zijn collega’s voor het eerst iOS 9 en OS X 10.11 tonen. Over iOS 9 werd eerder bekend dat het zich waarschijnlijk op stabiliteit en optimalisatie gaat richten.

Verder verwacht tijdens WWDC:

Voor ontwikkelaars

WWDC is meer dan de openingspresentatie met daarin een eerste blik op de toekomst van OS X en iOS. De gehele week zijn er lezingen en praktische workshops voor ontwikkelaars. Volgens Apple zijn dit jaar meer lezingen dan ooit via een livestream te volgen. Aan het einde van elke WWDC-dag worden video-opnamen van alle technische lezingen van die dag beschikbaar gesteld.

Toegangskaarten via loting

Ontwikkelaars kunnen vanaf nu tot vrijdag 17 april toegangskaarten aanvragen via de WWDC-website. De kaarten worden door middel van een loting verstrekt. Iedereen die een toegangskaart heeft aangevraagd, hoort uiterlijk om 17.00 uur op maandag 20 april of ze er een hebben gekregen.

Verder zijn er tot 350 gratis WWDC Scholarship-toegangskaarten beschikbaar voor studenten en leden van een deelnemende STEM-organisatie voor bèta-onderwijs.

Een hint in het logo?

Het WWDC-logo is dit jaar een combinatie van ronde en afgeronde vormen. Mogelijk een verwijzing naar apps voor iOS en de Apple Watch. Momenteel zijn Apple Watch-apps nog iPhone-apps die via bluetooth beelden naar het horloge oversturen. Mogelijk doet Apple tijdens WWDC 2015 een SDK uit de doeken die het mogelijk maakt om native apps voor de Apple Watch te ontwikkelen.

Wat zie jij in het logo?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WWDC 2015 van 8 tot en met 12 juni
Sluiten