Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 april 2015
Leestijd: 2 minuten

WWDC 2015: Apple TV als middelpunt?


Gistermiddag werd bekend dat WWDC 2015 van 8 tot en met 12 juni plaatsvindt. In aankondiging spreekt Apple van het ‘middelpunt van verandering’ en zijn afgeronde en ronde vormen te zien. Het afgeronde vierkant in het midden lijkt op de vorm van een Apple TV. Zou dat het middelpunt worden? Speculeer met ons mee.

Weinig spannends in iOS en OS X

Dat we tijdens WWDC 2015 een blik op iOS 9 en OS X 10.11 krijgen is zonneklaar, maar er zal waarschijnlijk weinig spannends in de nieuwe softwareversies zitten. Het gerucht gaat dat nieuwe functies beperkt zijn en het vooral om stabiliteit en onderhoud gaat. Dat is ook wel nodig, want Apple heeft de laatste tijd in moordend tempo nieuwe functies toegevoegd.

Een missend onderdeel

Hoewel, moordend tempo… Herinner je je WWDC 2014 nog? Apple deed HomeKit uit de doeken, dat moest hét iOS-platform voor huis­auto­matisering worden. De iPhone-maker beloofde dat het in iOS 8 beschikbaar was voor ontwikkelaars. Een jaar later is HomeKit nog steeds niet beschikbaar en laat compatibele hardware op zich wachten. Apple lijkt geen haast te hebben, maar kan met iOS 9 wel een lang staande belofte inlossen.

Twee vliegen in een klap

De concurrentie zet grote stappen en Apple kan niet veel langer wachten met het vernieuwen van de Apple TV. Naar verluidt krijgt de nieuwe settopbox een A8-chip, eigen app store en streamingdienst. Met nieuwe, krachtige hardware kan de Apple TV ook dienst doen als centrale hub voor HomeKit. Er wordt al langer gespeculeerd over de rol van de settopbox binnen HomeKit.

Stel dat het logo hint naar een nieuwe Apple TV, dan slaat Apple twee vliegen in een klap. Met iOS 9 en de nieuwe Apple TV kan het HomeKit eindelijk compleet maken. Ontwikkelaars kunnen tevens aan de slag met apps voor de nieuwe Apple TV, die ook buiten HomeKit aantrekkelijk zal zijn.

Apple TV als het epicentrum der verandering? Over 54 dagen weten we het.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WWDC 2015: Apple TV als middelpunt?
Sluiten