Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 april 2015

WhatsApp Call nu in Nederland, klinkt zo

Nadat dinsdag de langverwachte belfunctie van WhatsApp door middel van een update voor iOS werd geactiveerd, was het nog niet mogelijk om te bellen. De uitrol ging gefaseerd, maar nu is Europa aan de beurt en wordt onderling bellen langzaam mogelijk.

Door in een WhatsApp-gesprek op het telefoon-icoontje bovenaan te klikken, zet je een spraakverbinding op. Hoe is de kwaliteit? Redacteuren Maarten en Raymon vergeleken WhatsApp Call met FaceTime Audio.


WhatsApp Bellen is onderdeel van WhatsApp versie 2.12.1 en verstookt net iets minder dan 500 kilobyte per minuut. Met 100MB bel je ongeveer 200 minuten. FaceTime Audio gebruikt meer data, namelijk 800 kilobyte per minuut. Afhankelijk van je internet- en belbundel kan bellen via GSM daarom goedkoper zijn dan bellen via mobiele data. Via Wi-Fi bel je altijd gratis.

WhatsApp Call is beschikbaar voor iOS en Android, maar in de toekomst moet het ook mogelijk worden om naar gebruikers van Windows Phone, BlackBerry en zelfs Symbian (Nokia) te bellen.

De interface van WhatsApp Call lijkt erg op de native telefoon-app van iOS. Het zou nu geactiveerd moeten zijn voor de meeste Nederlandse gebruikers, maar de uitrol is nog gaande.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp Call nu in Nederland, klinkt zo
Sluiten