Voormalig iOS-chef maakt nu musicals

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Na zijn ontslag bij Apple in 2012 was het stil rondom Scott Forstall. De voormalig iOS-manager leek van de aardboden verdwenen. De vraag #WhereIsScottForstall wordt nu eindelijk beantwoord. Silicon Valley blijkt ingeruild voor Broadway.

De voormalige senior vice-president van iOS Software laat in zijn eerste Tweet weten co-producer te zijn van de musical ‘Fun Home’. Volgens The Broadway Database is ook Forstalls vrouw bij het ​​project betrokken.

Mogelijke opvolger Steve Jobs

Scott Forstall werkte sinds 1992 onder Steve Jobs en was een vertrouweling van de Apple-oprichter. Hij was vanaf het begin verantwoordelijk voor de ontwikkeling van iOS. Dit maakte hem een van de belangrijke topmannen. Zijn naam werd vaak genoemd als mogelijke opvolger van Steve Jobs.

Na het debacle met Apple Maps, dat veel fouten en slechte data bevatte, verdween Forstall bij een reorganisatie in 2012 van het Apple-toneel.

Fun Home

Fun Home is een musical gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse graphic novel. Het verhaal gaat overeen moeizame vader-dochter relatie: vader Bechdel is begrafenisondernemer, en heimelijk homo in een provinciaals dorp. Dochter Alison heeft haar eigen coming-out als ze ontdekt dat ze lesbisch is.
Fun-Home-Forstall

Snapchat

Sinds januari 2014 is Forstall ook adviseur bij Snapchat. Voor deze functie krijgt hij een vergoeding van 0,11 procent van de aandelen voor een periode van 2 jaar. De app werd onlangs gewaardeerd op 15 miljard dollar, wat betekent dat Forstall zo’n 16,5 miljoen dollar op kan strijken.

Wij kijken uit naar de volgende tweet van @forstall.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Wat? Geen skeuomorfistische poster?

 • Profielfoto
  maconly

  Snel terug halen .

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Dat verwacht je niet zo snel.. Een overstap van Apple naar de musicals.:lol:

 • Profielfoto
  Bman

  Hij kan wel beter presenteren dan alle huidige executives bij elkaar (ze doen het niet slecht hoor, daar niet van, zeker onze Craig niet), in dat opzicht zou hij inderdaad een goede opvolger van Steve Jobs zijn. Zonde van dat skeuomorphistische.

 • Profielfoto
  App69

  Eum… Over oud nieuws gesproken!

 • Profielfoto
  essiw

  Eum… Over oud nieuws gesproken!

  Goh! wel vier dagen oud… Alsof er in de tussentijd iets veranderd is waarom dit nu opeens geen nieuws meer zou zijn…

 • Profielfoto
  knekkie

  Hoe lang mocht hij niet meer in de media verschijnen?