Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 april 2015
Leestijd: 1 minuut

Update maakt Final Cut Pro X, Motion en Compressor sneller en uitgebreider

Apple heeft een update van zijn professionele videobewerkingssoftware Final Cut Pro X, Motion en Compressor uitgebracht. De bijgewerkte software bevat nieuwe animatie­functionaliteit en verbeteringen die op het gebied van snelheid en compatibiliteit.

De grootste toevoeging in Final Cut Pro 10.2 zijn 3D-titels. Motion 5.2 breidt al bestaande functies voor 3D-titels uit met dynamische titels, variërende belichting, camerahoeken, schaduwen en weerspiegelingen. Compressor 4.2 gaat optimaal gebruik maken van hardwarematig versnelling.

Apple heeft Final Cut voorzien van een aantal sjablonen voor 3D-titels in een film of voor bioscoopaftiteling. Gebruikers kunnen kiezen uit een aantal tekststijlen en hun titels personaliseren met materialen, belichting en kaders.

De nieuwe 3D-titels van Final Cut in actie.

Final Cut beleefde eerder dit jaar zijn vuurdoop op het wereldwijde witte doek. De bioscoopfilm Focus werd geheel met Final Cut en Motion gemaakt. Voor de bioscoopaftiteling werden de ingebouwde 3D-titel van Final Cut Pro gebruikt. Dit was een belangrijke mijlpaal in het bestaan van Final Cut Pro X, dat na zijn release in 2011 op veel kritiek kon rekenen. Door de jaren heen heeft Apple de app verbeterd en functionaliteit toegevoegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Update maakt Final Cut Pro X, Motion en Compressor sneller en uitgebreider
Sluiten